Zoeken

Estômago: A Gastronomic Story

  • Cinevision.be/nl quoteert Estômago: A Gastronomic Story met een 3/5
  • Regisseur: Marcos Jorge
  • Cast: Joao Miguel, Fabiula Nascimento, Carlo Briani
  • Genre: Drama
  • Duur: 112 minuten
  • Releasedatum: 09-07-2008
  • DVD: 20-01-2009
  • Distributeur: ABC Distribution
  • DVD: Homescreen
Bekijk de cover van de film "Estômago: A Gastronomic Story"

Raimundo Nonato kan niets. Hij heeft geen geld, geen verblijfplaats en heeft zijn dorp verlaten om zijn kans te wagen in de stad. Gelukkig helpt het toeval hem een handje en blijkt hij tot ieders verbazing over heel wat kooktalent te beschikken. Die vaardigheid komt hem goed van pas bij het vinden van een baantje en de liefde, maar om diezelfde reden zit hij nu wel in de gevangenis. Waarom? Dat vertelt hij zelf in een al even onschuldige als charmante stijl.

Zodra je ziet hoe Nonato in sappig Braziliaans Portugees de gorgonzolakaas bejubelt, weet je als kijker dat dit geen alledaags hoofdpersonage is. Hij is begeesterd door de kunst van het koken, maar loopt met zijn hoofd in de wolken en weet amper wat van de echte wereld af. Het verbaast dan ook allerminst dat Nonato op harde wijze moet leren hoe de zaken in elkaar steken en zijn lotgevallen zijn al even vertederend als verrassend.

Met heel veel zin voor originaliteit weet regisseur Marcos Jorge een sterk verhaal te vertellen dat vlot sprongen maakt in de tijd zonder dat je daar als toeschouwer - zoals helaas zo vaak - ziek van wordt. Hier is het tegendeel waar: de met veel humor aangebrachte verwikkelingen smeken telkens om een vervolg en vooral de guitige blik van Joao Miguel als Nonato doet menig hart smelten. De nieuwsgierige Nonato ontdekt dat koken niet alleen een doel is, maar ook een middel om te krijgen wat je wilt. Ergens is het jammer om te zien hoe de sympathieke jongen tussen de hoeren, gewiekste restauranthouders en bajesklanten verwordt tot een sluwe kok met oog voor eigen gewin, maar deze dramatische allegorie laat slechts zien hoe het leven werkt. Noem dit niet blindweg een typische zomerfilm of een exotisch tussendoortje, deze filmparel bevat veel meer inhoud dat je hem op het eerste gezicht zou toekennen.

Tom De Vreese

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray