Zoeken

The Comeback Trail

  • Cinevision.be/nl quoteert The Comeback Trail met een 2/5
  • Regisseur: George Gallo
  • Cast: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Zach Braff
  • Genre: Komedie
  • Duur: 103 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 24-09-2021
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "The Comeback Trail"

George Gallo verdient een eervolle kilometerpaal op de Hollywoodsnelweg met zijn script voor Martin Brests 'Midnight Run'. Een klassieker uit 1988 die je per jaar op zijn minst twee keer kan zien zonder dat er sleet op komt. Gallo wist daarna zelf een carrière uit te bouwen als regisseur maar na twee semi-interessante titels begin jaren negentig - '29th Street' en 'Trapped In Paradise' om precies te zijn - was het vet van de soep.

Gallo bleef echter actief in het video- en dvd-circuit en dat leidde zowaar naar een film waarin hij maar liefst drie Oscarwinnaars kon casten: Robert De Niro, Tommy Lee Jones en Morgan Freeman. Dat trio zal Gallo vast wel hebben geholpen om het project gefinancierd te krijgen. En hoe: er staan maar liefst 32 uitvoerende producenten op de generiek. Als cinefiel kan je het natuurlijk jammer vinden dat klasbakken als Jones en (vooral) De Niro hun heil zoeken in goedkope komedies van variabele kwaliteit, langs de andere kant kan je natuurlijk hun ambachtelijke souplesse bewonderen. Het is maar hoe je het bekijkt.

'The Comeback Trail' is voor geen van de drie de slechtste film uit hun carrière, maar een aanrader of een goede film is het niet. Daarvoor is het script te belegen, de regie te verkrampt en de hele onderneming te getelefoneerd. Gallo mag eigenlijk blij zijn dat hij nog kon rekenen op zijn drie Oscarwinnaars of zijn film geraakte waarschijnlijk niet eens ordentelijk gereleaset.

'The Comeback Trail' is trouwens een remake van een origineel dat onbekender is dan onbekend. In 1982 geregisseerd door bescheiden Z-filmer Harry Hurwitz, en die film had als enige opvallende feit dat het de laatste film was waarin 'Tarzan'-, 'Flash Gordon'- en 'Buck Rogers'-acteur Buster Crabbe te zien was, een jaar voor zijn dood. En Hugh Hefner had een cameo als zichzelf. De synopsis bleef intact in deze remake: een producer die dringend op zoek is naar een hit en geld om de maffiabaas waar hij geld heeft van geleend af te betalen cast een bejaarde cowboyheld in de hoofdrol van zijn nieuwe film in de hoop dat die man tijdens de opnames sterft zodat hij het verzekeringsgeld kan opstrijken.

De Niro is hier de producent, Jones de cowboy en Freeman de ‘natuurlijk kan ik als een maffiabaas loensen, zelfs met mijn ogen dicht’-maffiabaas. 'The Comeback Trail' heeft op een rode vrijdag of blauwe maandag ongetwijfeld potentieel als pretentieloze satire en breed uitgesponnen komedie, maar dat potentieel werpt helaas zelden vruchten af - ook niet op een bruine woensdag. Wie de tiende zin heeft gelezen, weet waarom. 

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray