Zoeken

Wrong Turn (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Wrong Turn (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Mike P. Nelson
  • Cast: Charlotte Vega, Bill Sage, Emma Dumont, Matthew Modine
  • Genre: Horror
  • Duur: 109 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 29-10-2021
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Wrong Turn (Blu-ray)"
In het bos daar zijn de jagers, lieten de vier leden van de Nederlandse popgroep Hydra ons in 1974 weten bij groeve van hun bij Polydor uitgebrachte lagelandenhitsingle. Daarnaast lopen in dat bos ook nog bijtgrage en moordzuchtige kwieten rond, zo blijkt. Iets wat de makers van de franchise ‘Wrong Turn’ ons al zeven keer wist te melden. 

Al is deze zevende titel uit de reeks eigenlijk een nieuwe start, daar er compleet nieuwe personages worden geïntroduceerd. Film zeven heeft trouwens dezelfde titel heeft als de eersteling uit 2003 omdat de aangekondigde bijtitel ‘The Foundation’ de titelkaart op het scherm niet haalde. Het is in elk geval niet nodig om de zes vorige te hebben gezien om deze prent binnen te vorken.  

Verhaaltechnisch borduurt ‘Wrong Turn 7’ verder op de voorgaande: een groep backpackers wordt in een bosrijk gebied opgejaagd door een troep kannibalen. En dat zorgt ervoor dat lang niet iedereen zonder kleer- of spierscheuren de aftiteling haalt. Enig nuanceverschil in deze ‘Wrong Turn’: ditmaal zijn het eigenlijk geen kannibalen die op jacht trekken maar afstammelingen van een groep Amerikaanse ‘stamvaders’ die sinds 1859 een stukje van de Appalachen Trail in Virginia bezetten om er te ontsnappen aan de (toen) naderende apocalyps. En neen, bezoekers zijn na al die jaren nog steeds niet welkom.  

Een van de meisjes die in de klauwen van ‘The Foundation’ verzeilt wordt met de nodige egards vertolkt door Charlotte Vega. En die heeft een vader, met nijpende pressie vormgegeven door Matthew Modine. Die laat zich niet zomaar met een kluitje in het riet sturen door buurtbewoners die hem aanraden terug naar huis te gaan en is vastbesloten om zijn dochter terug te vinden. Erg diep graven doet scenarist Alan McElroy – hij schreef trouwens ook het origineel – niet. Maar hij weet de zaken wel verrassend boeiend te houden. Zo helpt het alvast dat de zes tieners die worden belaagd een stuk intelligenter zijn dan je normaal mag verwachten in dit genre. En dat scheelt toch een slok op de meeleefbarometer. En als klap op de boomstam komt regisseur Mike P. Nelson met genoeg gore tevoorschijn om de genrefan op de wenken te bedienen. Wat er allemaal samen voor zorgt dat deze ‘Wrong Turn’ wel eens de beste uit de franchise zou kunnen zijn. 

Al is het natuurlijk allemaal al veel beter en eerder gedaan: weinig punten voor originaliteit dus. Maar zeker een eervolle vermelding voor inzet en aanpak. Zeker omdat de allerlaatste stuiptrekkingen van de plot zich integraal tijdens de eindgeneriek afspelen. Bij de les blijven tot aan het eind, dus. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray