Zoeken

Adrift

  • Cinevision.be/nl quoteert Adrift met een 1/5
  • Regisseur: Hans Horn
  • Cast: Susan May Pratt, Niklaus Lange, Ali Hillis
  • Genre: Thriller
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 23-08-2006
  • DVD: 21-02-2007
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Adrift"

Stel je voor: je hebt een luxejacht, bent een begeerlijke vrijgezel en maakt graag indruk op enkele oude vrienden. In ‘Adrift’, de zogeheten sequel op de onverwachte hit ‘Open Water’, trekken zes vrienden erop uit voor een weekendje waterpret. Eenmaal alleen in de wijde oceaan, besluiten de kameraden om eindelijk eens in het water te springen. Één van hen heeft echter een traumatische herinnering aan de zee en besluit om samen met haar baby aan boord te blijven. So far, so good tot de macho onder hen besluit om iedereen, met uitzondering van de baby uiteraard, in het water te duwen. Eens in het water, ontdekken ze echter dat ze niet meer aan boord raken. Het trapje is nog ingeklapt en de boot is te hoog om zomaar op te klimmen. Na enkele verwoede pogingen - op een gegeven moment besluiten ze zelfs hun badpakken en boxershorts aan elkaar te binden om als touw te gebruiken - en een paar sterfgevallen, is de sfeer bitsig en paniekerig. Zij die nog leven, willen zich echter niet verzoenen met een begrafenis op zee.

‘Adrift’ is typisch zo’n filmpje, waarbij je je als kijker voortdurend afvraagt wat je zelf zou doen? En of je überhaupt zelf in zo’n situatie zou terechtkomen? ‘Adrift’ zou opnieuw gebaseerd zijn op een waar gebeurd verhaal, maar toch kunnen we niet anders dan stellen dat sommige personages hyperdwaze beslissingen nemen. Het lijkt wel alsof de vrienden elkaar tegenwerken in plaats van samen tot een eenduidige oplossing te komen. Visueel ziet het er allemaal wel verzorgd uit - met uitzondering van een paar wazige, nietszeggende shots. Die laatste zijn waarschijnlijk vooral bedoeld om een gevoel van realisme op te wekken, ook al werkten ze ons meer op de zenuwen. Voor de cast werd opnieuw gekozen voor een resem onbekende acteurs. Dat is niet noodzakelijk negatief, al bezondigen ze zich hier allemaal aan pijnlijke en ongeloofwaardige overacting.

Ach, ‘Adrift’ heeft uiteindelijk z’n enige bestaansreden om snel nog een graantje mee te pikken op de rug van ‘Open Water’. We nemen aan dat een volgend waar gebeurd over een uit de hand gelopen zee-uitstapje rechtstreeks aan de haaien gevoerd zal worden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray