Zoeken

Cash Truck

  • Cinevision.be/nl quoteert Cash Truck met een 3/5
  • Regisseur: Guy Ritchie
  • Cast: Jason Statham, Holt McCallany, Jeffrey Donovan, Josh Hartnett
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 118 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 17-11-2021
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "Cash Truck"

Guy Ritchie blijkt in zijn niche een versatiel regisseur te zijn. Bij het begin van zijn carrière liet hij zich met komische misdaadprenten als ‘Lock, Stock And Two Smoking Barrels’ en ‘Snatch’ opvallen als een Britse volgeling van Quentin Tarantino. Gaandeweg begon hij blockbusterfähig te worden met ‘Sherlock Holmes’, ‘The Man From U.N.C.L.E.’ (zijn meest geslaagde uit deze rij), ‘King Arthur: Legend Of The Sword’ (zijn minst geslaagde) en de live-actionversie van ‘Aladdin’ (zijn meest bizarre).

En nu zit Ritchie blijkbaar terug op een punt waarbij hij vooral vertrouwd terrein opzoekt. ‘The Gentlemen’ was vorig jaar een soort update van ‘Lock, Stock’ en ook deze ‘Cash Truck’ (alternatieve titel: ‘Wrath Of Man’) blijft ver verwijderd van studiogecontroleerde opdrachtfilms.

‘Cash Truck’ heeft geen enkel raakpunt meer met Tarantino, maar des te meer met neomisdaadauteurs als Walter Hill. Al komt de moutarde dit keer eigenlijk uit Frankrijk, daar dit een remake is van Nicolas Boukhriefs in 2004 uitgebrachte ‘Le Convoyeur’ met Jean Dujardin in de hoofdrol. In Ritchies versie gaat de hoofdrol naar fetisjacteur Jason Statham, en die mag daardoor zowaar eens wat gravitas toevoegen op een cv waar dusver vooral emotieloze laconieke machobaasjes de kleurplaten ontwitten. Maar deze keer dus … een meer potente kerel op zoek naar wraak. Al hoeven de fans niet te treuren: de stijlkenmerken van Statham zijn nog steeds in grote getale aanwezig.

De plotscharnieren in ‘Cash Truck’ draaien open met het geluid van overvallen op geldtransporten. Statham gaat als veiligheidsagent aan de slag bij zo’n transportbedrijf, en dat is geen toeval zo blijkt als de intrige zich in duidelijk afgelijnde (flashback)hoofdstukken met tussentitels ontvouwt. Hoe de vork in de steel en de bestekschuif past … dat gaat we hier uiteraard niet verklappen, kwestie van ons de rat van spoilergevoelige lezers/filmfans niet op de hals te halen. 

Wijzen op de fijne bijrol van klasbak Eddie Marsan doen we wel, net als vermelden dat ook Andy Garcia en Josh Hartnett van de partij zijn in deze robuuste actiethriller die de fans van Statham in het bijzonder en wraakthrillers in het algemeen geenszins zal teleurstellen. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray