Zoeken

Hitman's Wife's Bodyguard (Blu-Ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Hitman's Wife's Bodyguard (Blu-Ray) met een 2/5
  • Regisseur: Patrick Hughes
  • Cast: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 116 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 19-11-2021
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Hitman's Wife's Bodyguard (Blu-Ray)"

We hebben het even opgezocht in ons redactioneel dagboek om zeker te zijn dat we het ons nog juist herinnerden, maar jawel … in de zomer van 2017 moesten we hier smakelijk lachen met ‘The Hitman’s Bodyguard’. Een guilty pleasure zoals dat heet, die buddy comedy die wel uit de jaren tachtig geteletijdmachiend leek. Met Ryan Reynolds als veiligheidsagent die willens nillens een koppel moest vormen met huurmoordenaar Samuel L. Jackson om snoodaard Gary Oldman te klissen.

Deze sequel heeft grotendeels dezelfde cast, dezelfde regisseur en dezelfde scenaristen. Moet dus opnieuw goed zijn voor een smakelijke lach? Hum, niet echt. Eerder een zure nadat de smaakpapillen zijn blootgesteld aan een geur die de vervaldatum met ettelijke schimmellagen heeft overschreden. 

‘Hitman’s Wife’s Bodyguard’ is er dus enkel maar gekomen omdat de eerste wereldwijd genoeg centen heeft opgebracht. De eigenlijke plot past op een Canada Dry-viltje: Antonio Banderas wil als ersatz-Bondslechterik de wereld vernietigen uit wraak voor de Europese boycot van zijn geboorteland Griekenland en Jackson en Reynolds moeten die plannen dwarsbomen. Onderweg bakkeleien ze tegen de sterren op en moeten ze ook het gezelschap tolereren van een briesende Salma Hayek als Jacksons echtgenote. Dit drietal krijgt voluit de kans om elkaar de huid vol te schelden ter lering en vermaak van het grote publiek.   

Eigenlijk is het moeilijk te zeggen waarom deze sequel in vergelijking met de voorganger zo’n slag in het water is. Is het omdat er zonder de noodzakelijke karakterintroductie en expositie helemaal geen vet meer aan het soepbeen hangt? Had niemand in de gaten dat de echt goede grappen dit keer op een hand te tellen zijn? En dat je een film niet echt kan laten drijven op de kunstjes van acteurs die dergelijke personages al tot in den treure hebben neergezet. Wie onlangs ‘Red Notice’ zag op Netflix zal ridderlijk moeten toegeven dat er geen enkel nuanceverschil zit tussen Reynolds’ vertolking daar en hier. Eenheidsworst waarvan het velletje sowieso wel eens in de keel zal blijven steken. En dat is dus wat bij ‘Hitman’s Wife’s Bodyguard’ gebeurt.

Zelfs de actiescènes halen het niet bij die van vier jaar eerder. De speedbootrace over de kanalen in Amsterdam wordt niet geëvenaard in de actiesequenties die ditmaal in Kroatië, Slovenië, Italië, Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk werden opgenomen. Indien we ‘The Hitman’s Bodyguard’ destijds minder geestig hadden gevonden, was de teleurstelling voor dit vervolg waarschijnlijk minder groot geweest. Feit is dat deze reprise aanvoelt als een gemiste kans. Best te bekijken dus als een opzettelijk foute Bondparodie indien je er het maximum aan lol wil uithalen.

En waar we in 2017 nog lieten optekenen dat een sequel best zou mogen, is het ditmaal toch vooral te hopen dat er geen derde deel meer volgt. Tenzij alle betrokkenen tegen dan hun mojo en mojito hebben teruggevonden. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray