Zoeken

The Marksman (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert The Marksman (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Robert Lorenz
  • Cast: Liam Neeson, Katheryn Winnick, Juan Pablo Raba, Teresa Ruiz
  • Genre: Actie
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 24-11-2021
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "The Marksman (Blu-ray)"
De kans dat je meermaals aan Clint Eastwood zal moeten denken tijdens het kijken naar ‘The Marksman’ is vrij groot. Dit is immers het soort van elegische actiefilm waarin Eastwood meermaals tijdens zijn carrière te zien was – soms met de ogen open, soms met de ogen dicht. Ook op het regievlak is er een duidelijke Eastwoodlink: regisseur Robert Lorenz werkte als assistent mee aan heel wat films met Clint en regisseerde hem zelfs in ‘Trouble With The Curve’. Een mens zou het bijna zonde gaan vinden dat het Liam Neeson is die de hoofdrol vertolkt in plaats van good old Clint

Maar het is dus Neeson – zich eens te meer profilerend als een erfgenaam van Charles Bronson – die hier op actiepad mag. Zijn tegenstanders: weinig sociaalvoelende heerschappen die met al hun ledematen aan de Mexicaanse drugskartels zijn verbonden. En daarbij gaan ze over lijken, zo blijkt. Bij de grens van Arizona komt rancher Neeson in contact met een jonge knaap die een doelwit is van het kartel nadat ze eerder al zijn moeder ombrachten. Omdat hij die dag toch niets beter te doen heeft en omdat hij geen fan is van Mexicaanse schurken besluit Neeson zich over de kleine snaak te ontfermen. 

‘The Marksman’ doet geen moeite om het warm water uit te vinden. Er wordt zelfs nauwelijks moeite gedaan om de kraan open te draaien. Lees: dit verhaal is al ettelijke malen beter verfilmd. En toegegeven, ook slechter. Maar het schrijnend gebrek aan originaliteit weegt wel door. Zonder omweg, zonder franje en zonder spanning glijdt deze film naar de te verwachten climax. 

Gelukkig is Neeson er nog. Want zelfs op automatische piloot toont hij genoeg charisma om deze dozijnvuller toch nog wat animo mee te geven. Want draai of keert het hoe je wilt: Neeson bezit uiteraard hopen acteerstamina, en dat merk je wel. En als hij gemakkelijk zijn boterham en beleg kan verdienen door op te draven in generieke actiefilms … waarom niet? Bovendien slaagt hij er wel in om in tegenstelling tot pakweg Bruce Willis, John Travolta en zelfs Sylvester Stallone dusver in om films af te leveren die nog steeds de bioszalen halen. En dat is toch ook een verdienste in een steeds verder verstreamend filmlandschap. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray