Zoeken

The Ice Road (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert The Ice Road (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Jonathan Hensleigh
  • Cast: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Amber Midthunder, Benjamin Walker
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 108 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 17-12-2021
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "The Ice Road (Blu-ray)"
Of zoals Foreigner zou zingen: cold as ice. En Vanilla Ice zou aanvullen: ice ice baby. Veel ijs en schaatsondergronden dus in deze potige vrachtwagenthriller met Liam Neeson die niet overal de zalen haalde: in Amerika bijvoorbeeld is deze film op Netflix te zien, en in Engeland op Amazon Prime. Hier bij ons passeerde ‘The Ice Road’ wel de bioscoopzalen en krijgt hij ook een aangrenzende thuisbioscooprelease.
 
‘The Ice Road’ kan de gelijkenissen met Henri-Georges Clouzots klassieker ‘Le Salaire De La Peur’ uit 1953 niet volledig vermijden. In die Franse brok adrenaline moesten vier waaghalzen aan het stuur van met nitroglycerine gevulde vrachtwagens over krakkemikkige wegen rijden om een in brand in een mijn te kunnen blussen. 

Scenarist-regisseur Jonathan Hensleigh laat drie vrachtwagenchauffeurs – met Neeson op kop - over ijswegen rijden met pijpleidingen en een motorkop die nodig zijn om vastzittende mijnwerkers uit hun penibele situatie te bevrijden. Een race tegen de klok met de vlam in de pijp en de wagen volgeladen zoals dat heet. Of een ijsversie van een explosieve junglethriller. Al is dit geen echte remake, eerder een knipoogfilm.   

Verrassen doet ‘The Ice Road’ niet echt. Het is allemaal al eens eerder gedaan, en zelfs de aanwezigheid van een saboteur zorgt niet echt voor ophef in de plot. Maar toch heeft ‘The Ice Road’ al bij al genoeg ballen aan het lijf om toch twee uur te entertainen. Neeson doet wat hij moet doen andermaal uitstekend, en de vele stunts, klapbanden en dynamietsissers op en naast het ijs zijn spectaculair genoeg om bij de les te blijven.

Old school potige actiecinema dus, die gaat voor de eenvoud en zich daar niet eens voor lijkt te schamen. En dat ook niet hoeft te doen. Vlot vertier zonder meer.   

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray