Zoeken

Words On Bathroom Walls (blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Words On Bathroom Walls (blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Thor Freudenthal
  • Cast: Charlie Plummer, Taylor Russell, Andy Garcia, Molly Parker
  • Genre: Drama
  • Duur: 111 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 01-12-2021
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "Words On Bathroom Walls (blu-ray)"
Heel vrij naar Jessica Rabbit: I’m not mad, I’ve just born that way. Want ja, gek zijn … je kiest er niet altijd voor. En gek is dan ook nog eens een relatief begrip als het over schizofrenie gaat. Daar kan ook Randle McMurphy van meespreken. Net als Adam Petrazelli. 

Adam is een tiener die niet zo onbezorgd van het leven kan genieten. Zijn schizofrenie wordt niet door iedereen aanvaard of getolereerd en pesterijen en denigrerende slogans op de muur van de wc – wopla, titel verklaard – vormen zijn deel. Zonder gevaar is de Adams schizofrenie niet. Er schuilt zoals dat heet een tikkende tijdbom in hem, en die durft ontploffen wanneer het hem allemaal eens teveel wordt. Zo wordt hij van school gestuurd nadat hij op school een chemisch goedje naar een van de pesthoofden heeft gegooid. Nochtans is Adam van inborst heel timide en droomt hij ervan om als kok in een sterrenrestaurant te kunnen werken. Gelukkig is er nog een (strenge) school die Adam een kans wil geven, en het is daar dat zijn jeugdige hormonen geprikkeld worden door medestudente Maya. Liefde is in de lucht, al voel je het drama natuurlijk wel komen, daar Maya initieel geen weet heeft van Adams aandoening. 

Als issuefilm voor tieners maakt ‘Words On Bathroom Walls’ geen slechte beurt. Charlie Plummer – je kan hem kennen van ‘Lean On Pete’ en ‘All The Money In The World’ - en Taylor Russell – ontsnapt uit de ‘Escape Room’-franchise – kleuren de rollen sereen in en maken de emoties van het getormenteerde koppel mooi zichtbaar. De waarachtigheid is daarnaast waarschijnlijk ook wel te danken aan het bronmateriaal waarop het script is gebaseerd: de gelijknamige goed onthaalde young adult-roman van Julia Walton die in 2017 met de catchphrase If you don’t trust your mind, trust your heart werd geblurbt.

Deze film is meer dan een zomaar een tienerromance met valkuilen of obstakels. Ook de vraag van zin en onzin van medicatie in het behandelen van schizofrenie komt aan bod. Net als de relatie tussen Adam en zijn moeder. Een totaalpakket dus, zij het zonder lobotomie en een gespierde Indiaan die aan het eind een wasbak door het raam keilt. Wat je wel krijgt is een uitbeelding van Adams gespleten persoonlijkheid door drie verschillende stemmen/acteurs - AnnaSophia Robb, Devon Bostick en Lobo Sebastian. Wat helpt om het razen van Adams breingolven te behappen, te begrijpen en te visualiseren. 

Uitkijken in de cast is het onder meer ook nog naar Andy Garcia als priester op de katholieke school, Molly Parker als Adams moeder en Walton Goggins als zijn stiefvader. Sterk tegenwicht nog voor het ietwat onvermijdelijk sentimentele einde en de soms geforceerde plotwendingen die er nu eenmaal zijn om zoveel mogelijk rampspoed op Adams weg te brengen. Wat niet wegneemt dat ‘Words On Bathroom Walls’ alles in huis heeft om de tienerdoelgroep aan te spraken, zeker voor wie destijds al helemaal van zijn melk was bij ‘The Fault In Our Stars’. 

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray