Zoeken

Till Death (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Till Death (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: S.K. Dale
  • Cast: Megan Fox, Callan Mulvey, Eoin Macken, Aml Ameen
  • Genre: Thriller
  • Duur: 90 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 20-01-2022
  • Distributeur Blu-ray: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Till Death (Blu-ray)"

Zorg dat je uitgeslapen bent als je aan 'Till Death' begint, want de eerste twintig minuten zijn een serieuze test voor je waakvermogen. Toezien hoe de door Megan Fox en Eoin Macken vertolkte saaie personages rond elkaar zweven als opgedirkte levenloze klerencataloguskarakters is niet meteen dé manier om al direct narratief meegezogen te worden.

Wat we naast die existentiële saaiheid nog leren in die eerste twintig minuten is dat Fox er een buitenechtelijke affaire op nahoudt, dat haar man een vooraanstaand advocaat is en dat ze ooit eens is aangevallen door een man die nu op het punt staat vrij te komen na een gevangenisstraf van tien jaar. En dat Fox en Macken hun huwelijksverjaardag vieren. Na een etentje troont hij haar mee naar een afgelegen huis aan een bevroren meer waar ze de voorkeur geven aan de edele kunst van het minnespelen boven - ik zeg maar wat - kleurenwiezen in het donker. Wanneer Fox wakker wordt merkt ze dat ze met handboeien aan een arm van Macken vasthangt die prompt zelfmoord pleegt. Waardoor ze dus geketend vasthangt aan een dood lichaam. Een lijk, zoals we zeggen.

Die boeien maken 'Till Death' meteen een pak boeiender. Want Fox probeert te ontsnappen uit het meerhuis met het lijk aan haar arm en voorwaar dat blijkt niet zo gemakkelijk. De plot wordt nog een beetje dikker als er plots twee ongenode gasten opduiken. Heel ongenood zelfs, want een van de bezoekers is - tromgeroffel - haar aanvaller van destijds. Wat die daar komt doen en hoe dat allemaal gaat aflopen … vade retro spoilersatanas.

Dat ‘pak boeiender’ van ettelijke zinnen hoger wil trouwens niet zeggen dat 'Till Death' een goede film wordt. S.K. Dale laat in zijn langspeeldebuut weliswaar een paar potente thrillerscènes uit zijn mouw rollen, maar de vlam krijgt hij niet in de pan. De matte karaktertekening uit het begin blijft over de film hangen, de reden waarom Fox’ voormalige aanrander opduikt is eigenlijk ook maar bij de haren gesleurd en de eigenlijke thrillermechanismes verrassen amper. Er is zelfs een scène waarin je bijna tot op de seconde kan voorspellen wanneer een mes in beeld gaat verschijnen.

Een weinig scherpe thriller dus deze 'Till Death' - en daardoor eigenlijk feitelijk enkel maar een aanrader voor fans van Fox en van valse filmsneeuw in Bulgarije - waar deze film integraal werd opgenomen. 

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray