Zoeken

I Care A Lot (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert I Care A Lot (Blu-ray) met een 4/5
  • Regisseur: J Blakeson
  • Cast: Rosamond Pike, Peter Dinklage, Elza Gonzalez, Dianne Wiest
  • Genre: Misdaadkomedie
  • Duur: 118 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 02-02-2022
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "I Care A Lot (Blu-ray)"
In de reeks alliteraties die kunnen tellen, vraag is tot hoeveel: vileine vrouwen. Want ja, die bestaan. En kruiden meestal fijn filmvoer. Zo ook in J Blakesons ‘I Care A Lot’ waarin Rosamund Pike met zichtbaar genoegen een verderfelijk vrouwmens vertolkt. Het resultaat is een hoogst entertainende zwart-komische misdaadfilm met een ongemeen cynische randgarnituur. 

Pike jaagt je in volle ‘Gone Girl’-modus de stuipen op het lijf als Marla Grayson die als wettelijk aangestelde voogd optreedt voor bejaarden die geen familie meer hebben. In werkelijkheid laat ze de oude besjes en peren echter opsluiten in zwaarbewaakte bejaardentehuizen. Zogezegd omdat ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Een kwakkelreden zo blijkt, daar Grayson er gewoon met hun geld en waardevolle bezittingen vandoor gaat eens ze achter het slot en de grendel van het bejaardentehuis zitten.

Een plan dat niet zo waterdicht lijkt als de nog kwieke Dianne Wiest waarop Pike haar zinnen zet niet zo alleenstaand was als gedacht. Getuige de komst van enkele Russische maffiafiguren die niet van plan zijn om de gaskraan dicht te draaien – eerder open zelfs – en er alles aan doen om Wiest terug op vrije voeten te krijgen. Want Wiest blijkt niet zomaar een onschuldige bejaarde te zijn. Dat het hoofd van de maffia wordt vertolkt door een heel boze Peter Dinklage zorgt trouwens voor een extra cachet in een film die netjes de balans tussen galgenhumor, breedschalige actie en een slim script weet te vinden.   

De Britse cineast J Blakeson viel eerder al positief op met de ontvoeringsthriller ‘The Disappearance Of Alice Creed’. Zijn talent voor alerte filmmakerij blijkt hij in die elf tussenliggende jaren alvast niet kwijtgespeeld, ook al bleef zijn tweede langspeler – de sciencefictionactiehybride ‘The 5th Wave’ met Chloë Grace Moretz – wat onder de radar, al dan niet omdat Blakeson daar niet zelf het script had voor geschreven.

Niet aan je aandacht laten ontsnappen dus, deze ‘I Care A Lot’. Men zegge, leze, schrijve en bazuine het voort en verder. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray