Zoeken

Long Story Short (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Long Story Short (Blu-ray) met een 2/5
  • Regisseur: Josh Lawson
  • Cast: Rafe Spall, Zahra Newman, Ronny Chieng, Dena Kaplan
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 94 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 15-12-2021
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "Long Story Short (Blu-ray)"

Films met een wederkerend tijdsverloop als voornaamste ingrediënt: ze worden nog steeds met hopen gemaakt. En de makers deinzen er niet voor terug om dé klassieker uit het genre te parafraseren: Harold Ramis’ uit 1993 stammende 'Groundhog Day' dus waarin Bill Murray 2 februari tot schijnbaar in de oneindigheid steeds maar opnieuw beleeft in het marmottengehucht Punxsutawney.

Ook in 'Long Story Short' voorziet regisseur-scenarist Josh Lawson een dialoog rond deze sleutelfilm, ook al bedient deze variante zich van een andere tijdskronkel. Het hoofdpersonage beleeft hier niet immers dezelfde dag opnieuw maar springt steeds exact een jaar vooruit in de tijd binnen het tijdsframe van wat voor hem een dag is. En dat op de ochtend na zijn huwelijksdag. Wanneer hij wakker wordt blijkt dat hij al op de dag van zijn eerste huwelijksverjaardag zit en voor de dag om is zit hij al ettelijke jaren verder.

En ja, er is nogal wat gebeurd dan in het leven van Teddy (Rafe Spall). Een echtscheiding bijvoorbeeld, een goede vriend die aan kanker is overleden en vooral het besef dat het niet te laat is om zijn huwelijk te redden en wat minder egocentrisch te zijn. Een film met een boodschap dus, en eentje die heel nauwgezet de traptreden en laddersporten van het romcomgenre volgt.

Het gegeven van het tijdspringen is best aardig gevonden en het ontstaan ervan wordt zelfs min of meer uitgelegd in de plot. Moderne hekserij, zo je wil. Geestig is ook dat Teddy om de haverklap vragen moet stellen om te weten wat hij heeft gemist: dat die mensen rondom hem dat schijnbaar normaal vinden zonder op de hoogte te zijn van zijn avontuur met de springende tijd vraagt natuurlijk om een dosis suspension of disbelief. Al heb je dat sowieso nodig bij een film over tijdplooien en -reizen.

Ergens is het jammer dat Lawson de pure humor uiteindelijk wat begraaft door gaandeweg steeds meer emotionele kaarten op tafel te gooien en er ook nog eens een ruime levensles aan te koppelen. Waardoor 'Long Story Short' vrij snel van aimabele komedie overgaat naar middelpuntvliedende doordenker met een voor de hand liggende en al bij al weinig verrassende catharsis. Allemaal op maat van wie zichzelf een romantische ziel noemt, graag snoept van slagroomtoefjes op een bruidstaart of op onbewaakte nachtelijke momenten meermaals droomt van cupidoschietingen op de liggende of staande wip. 

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray