Zoeken

Copshop (Blu-ray)

  • Cinevision.be/nl quoteert Copshop (Blu-ray) met een 3/5
  • Regisseur: Joe Carnahan
  • Cast: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss
  • Genre: Actie
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 23-03-2022
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "Copshop (Blu-ray)"
Nostalgie: ze druipt tussen de moeren, bouten, vijzen en winkelhaken van deze ‘Copshop’ naar buiten. Enfin, de nostalgie naar politiefilms van de jaren zeventig toch. Die met een hoog ‘Dirty Harry’-gehalte. Wie heimwee heeft naar heimatfilms, borstbollen en klompen heeft hier niets te zoeken. Tenzij je fan bent van Gerard Butler, dan ben je van ganser harte welkom. 

Over ‘Dirty Harry’ gesproken … regisseur Joe Carnahan gooit zelfs flarden van de soundtrack van ‘Magnum Force’ in de mix om zijn liefde voor ‘actie op zijn zeventigst’ te benadrukken. En probeer maar eens om niet aan ‘Assault On Precinct 13’ te denken gezien deze film zich nagenoeg ook volledig in een verlaten politiekantoor afspeelt. Waar een niet zuiver op de graat zijnde FBI-informant (Frank Grillo) en een huurmoordenaar (Butler) in de cel zitten. En waar vervolgens nog een andere moordenaar neerstrijkt om die twee het zwijgen op te leggen. Aan vinnige ordehandhaafster Alexis Louder de eer en het genoegen om het noorden en het leven niet te verliezen tijdens de onvermijdelijke chaos die door het treffen losbarst. 

‘Copshop’ is een van de betere en beheerste titels uit het oeuvre van Carnahan waarop naast aanvaardbaar kijkvoer als ‘Narc’ en ‘The Grey’ ook mindere dingen zoals ‘Smokin’ Aces’ en ‘The A-Team’ te kijk en te keur staan. ‘Copshop’ zit er ergens middenin: het begint wat traag, eindigt iets te generiek maar heeft een heel sterk middenstuk. Wie actiefan is moet dus al van heel slechte wil zijn om hier zijn gading en goesting niet te vinden. 

Bijna was dit trouwens een Liam Neeson-vehikel geworden. Nadat Butler de film aanvankelijk had geweigerd kreeg Neeson de kans om zijn rol over te nemen. Wat meteen een nieuwe samenwerking zou geweest zijn tussen Neeson en scenarist Mark Wiliams met wie hij intussen ‘Honest Thief’ en ‘Blacklight’ draaide. Maar Neeson gaf uiteindelijk ook niet thuis, waardoor Butler alsnog aan boord kwam. 

Grillo liet ook nog optekenen die tevreden te zijn met de finale versie die uiteindelijk in de zalen kwam. Hij vond zijn vertolking en personage veel sterker in de finale cut die Carnahan had gemonteerd, maar daar werd naderhand postproductioneel dus nog aan gefoefeld. Maar eerlijk is eerlijk, dat merk je niet aan het finale resultaat dat potent genoeg is om te doen wat het wil doen. Een entertainende actiethriller met een brutaal randje de ademruimte schenken dus. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray