Zoeken

Failure To Launch

  • Cinevision.be/nl quoteert Failure To Launch met een 2/5
  • Regisseur: Tom Dey
  • Cast: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker, Zooey Deschanel
  • Genre: Komedie
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 22-03-2006
  • DVD: 13-07-2006
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "Failure To Launch"

Maak kennis met Tripp (Matthew McConaughey), hij is een goedlachse dertiger die nog steeds bij z’n ouders woont. Tripp geniet van z’n luilekkerleventje en verzint elke dag wel een andere reden om niet te moeten verhuizen. Zijn ouders zijn stilaan de wanhoop nabij en laten zich verleiden tot een dubieuze poging om hun zoon het huis uit te krijgen. Ze huren Paula (Sarah Jessica Parker) in om hun zoon te verleiden en ervoor te zorgen dat hij eindelijk op eigen benen wil staan.

Regisseur Tom Dey is geen grootmeester in z’n vak; hij debuteerde enkele jaren geleden met de westernkomedie ‘Shanghai Noon’ en trakteerde ons niet veel later ook nog op het middelmatig entertainende ‘Showtime’. Met z’n derde film, ‘Failure To Launch’, waagt hij zich voor het eerst aan een romantische komedie. Dey trapt in alle mogelijke valkuilen en laat z’n verhaal steunen op alle clichés van het genre. We zouden bijna durven beweren dat Dey z’n uiterste best gedaan heeft om letterlijke elke mogelijke beginnersfout te maken. Dit zorgt er enerzijds voor dat ‘Failure To Launch’ een routineus en voorspelbaar schouwspel is, maar tegelijkertijd is deze film bij momenten zo over the top dat we niet anders kunnen dan lachen. Niet omdat de grappen zo ingenieus zijn, maar omdat hun baard nog langer is dan die van Sinterklaas en de kerstman samen.

Sarah Jessica Parker was laatst nog uitstekend in ‘The Family Stone’, maar hier loopt ze er hopeloos verwaarloosd bij. Het lijkt wel alsof ze zelfs niet beseft hoe ze zich ooit voor zoiets heeft kunnen engageren. Hetzelfde kan gezegd worden van Matthew McConaughey, met dit verschil dat hij nooit een groot licht geweest is. Het duo wordt echter wel nog geflankeerd door een immer charismatische Zooey Deschanel en een best vermakelijke Kathy Bates. ‘Failure To Launch’ is hoofdzakelijk weggelegd voor de ongeoefende filmkijker, die anderhalf uur lang getrakteerd wil worden op valse gevoelens, fake liefdesverklaringen en een volstrekt ongeloofwaardige finale, waarbij geen enkel mensen het droog zal kunnen houden. Door het lachen, weliswaar.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray