Zoeken

Fantastic Four

  • Cinevision.be/nl quoteert Fantastic Four met een 3/5
  • Regisseur: Tim Story
  • Cast: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 106 minuten
  • Releasedatum: 20-07-2005
  • DVD: 02-12-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Fantastic Four"

Tegenwoordig zijn comic-verfilmingen schering en inslag. Je kan geen bioscoopcomplex binnengaan of je wordt geconfronteerd met een film over één of andere Jan Modaal, die door een al dan niet ongelukkig toeval plotseling beschikt over bijzondere gaven. We hielden ons hart dan ook vast toen we naar deze ‘Fantastic Four’ trokken, een zoveelste prent in het ogenschijnlijk eindeloze rijtje, maar waarin dit keer zelfs vijf (!) zo’n karakters rondlummelen.

Na een krachtige, onvoorziene confrontatie met kosmische stralingen, keert de bemanning van een geheime, experimentele ruimtemissie terug naar de aarde met unieke, bovennatuurlijke krachten. Vier ervan vormen de Fantastic Four - een naam, waar ongetwijfeld helse uren brainstorming aan vooraf ging. De leider is Reed Richards (Ioan Gruffudd), een wetenschappelijke bolleboos die op zoek gaat naar een antidotum. Hij wordt bijgestaan door z’n ex-vriendin Sue (Jessica Alba), diens broer Johnny (Chris Evans) en z’n beste makker Ben (Michael Chiklis). Samen gaan ze de strijd aan tegen de illustere dokter Von Doom (Julian McMahon), het vijfde lid van de ruimtemissie, die z’n nieuwe krachten wil aanwenden om macht over de wereld te verkrijgen.

Het verhaaltje van ‘Fantastic Four’ is onnozel en heeft bitterweinig om het lijf, maar kan niet beletten dat deze pretentieloze spektakelfilm erin gaat als zoete koek. De actiescènes zijn opwindend en spectaculair, maar - en dat is z’n sterkte! - niet talrijk aanwezig. De scenaristen besteden voldoende aandacht aan de voorstelling van de verschillende hoofdpersonages en verrassend genoeg doen ze dit zelfs met zodanig veel humor en relativering dat ‘Fantastic Four’ meer weg heeft van een goedlachse avonturenkomedie dan van een traditionele comic-blockbuster. Dat het acteerwerk maar middelmatig is, zien we graag door de vingers. Hoofdrolspelers Ioan Gruffudd, Chris Evans en zelfs vermaard televisiester Michael Chiklis zijn niet de grote acteertalenten en Jessica Alba wordt nog steeds gecast omwille van haar adembenemende looks. Sommigen zullen dit ongetwijfeld niets vinden, anderen zien eerder de humor ervan in en worden getrakteerd op anderhalf uur aangenaam entertainment. Reken ons maar tot die tweede groep.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray