Zoeken

Bull

  • Cinevision.be/nl quoteert Bull met een 3/5
  • Regisseur: Paul Andrew Williams
  • Cast: Neil Maskell, David Hayman, Tamzin Outhwaite, Lois Brabin-Platt
  • Genre: Horrorthriller
  • Duur: 87 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 24-08-2022
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "Bull"

Goede herinneringen aan 'You Weu Neva Weally Hiea' … excuus, 'You Were Never Really Here' - het toetsenbord stond even op Schwarzeneggeriaans - 'Get Carter' of 'Blue Ruin'? Maak dan zeker ook anderhalf uur vrij voor deze 'Bull', een min of meer gelijkaardige lean en mean wraakthriller die het grove geweld niet schuwt. Voor regisseur Paul Andrew Williams meteen zijn eerste langspeler sinds 2012 nadat hij een paar jaar voor tv actief was en daar vooral true crime series draaide.

Bull is dus niet true, maar wel crime. Verteld in alternerende tijdslijnen, zodat je niet meteen weet hoe de steel aan het mes hangt. Wat wel van meet af aan duidelijk is: Bull (Neil Maskell) is boos. Heel boos. En schiet, steekt en mept zich een weg doorheen zijn tegenstanders om zich enerzijds te wreken omdat ze hem tien jaar geleden voor dood achterlieten en ook wel omdat hij wil weten wat er destijds met zijn zoon is gebeurd. En die tegenstanders zijn zelf ook geen doetjes … allemaal kennissen van zijn voormalige schoonvader (David Hayman) én plaatselijke maffiabaas - want je, die heb je ook op het Britse platteland - voor wie Bull destijds weinig menslievende klusjes uitvoerde. Het bloed stroomt bij beken, het geweld is visceraal en Maskell smijt zich volledig op zijn rol die je wars van al de brutaliteiten kan omschrijven als die van een getormenteerde huisvader.

'Bull' is daarnaast ook het bewijs dat je met weinig budget en een guerrillastijl - het budget was vijfhonderdduizend pond, het aantal mondmaskerdraaidagen 18 - ver kan komen in filmland. Oh ja, het einde bedient zich van een twist annex verrassende afdronk die uiteraard te nemen of te laten is. Aandachtig blijven tot de laatste seconde(s) dus.  

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray