Zoeken

Last Seen Alive

  • Cinevision.be/nl quoteert Last Seen Alive met een 3/5
  • Regisseur: Brian Goodman
  • Cast: Gerald Butler, Jaime Alexander, Russell Hornsby, Ethan Embry
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 27-09-2022
  • Distributeur Blu-ray: Remain In Light
Bekijk de cover van de film "Last Seen Alive"
Vrouwen in tankstations: er durft er nogal eens eentje te verdwijnen.
In 1988 bijvoorbeeld verdween Saskia Wagter tussen flesjes water en voorverpakte halve stokbroden langs een Franse autoroute – duidelijk niet die Du Soleil. Vijf jaar later was het ergens in Washington de beurt aan Diane Shaver om hetzelfde lot te ondergaan tussen beef jerky’s en Snickersrepen. Al gaat het hier eigenlijk om dezelfde vrouw daar 'The Vanishing' een remake was van 'Spoorloos'. En in deze 'Last Seen Alive' is het Lisa Spann die na een pitstop aan een tankstation niet meer terugkeert naar haar man Will die op luttele meters afstand zijn auto aan het voltanken is. Kwestie van de sfeer van deze rechtlijnige actiethriller wat te kunnen schetsen.

Want waar oh waar is Lisa naartoe: de vraag waar alles hier om draait. Aangezien Will Spann wordt vertolkt door Gerard Butler – maar het konden evengoed Liam Neeson of Mel Gibson zijn geweest – komt het antwoord er pas na heel wat vuistslagen en pistoolknallen. 'Last Seen Alive' heeft geen enkele filmische pretentie of aspiratie. En toch drie sterren als waardeoordeel. Niet omdat dit een nagelbijter eerste klas is, maar wel omdat dit een film is die binnen de grenzen van het derivatieve B-genre doet wat het wil doen zonder zich daarbij in duizend bochten te moeten wringen.

De uiteindelijke reden van de ontvoering van Lisa (Jaime Alexander) is weliswaar wat banaal en de ‘hoe wat en waarom’-vragen deemsteren ook wat weg eens regisseur Brian Goodman en scenarist Marc Frydman in het tweede deel het thriller-/politiefilmluik actiegedreven inkleuren. Maar daar is het natuurlijk een Gerard Butler-film voor.

'Last Seen Alive' is sowieso het best te pruimen in de pakweg eerste drie kwartier waarin de eigenlijke ontvoering/verdwijning en de manier waarop Butler op kruissnelheid komt aardig vertier biedt. En soms is aardig meer dan genoeg.  

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray