Zoeken

Ticket To Paradise

  • Cinevision.be/nl quoteert Ticket To Paradise met een 2/5
  • Regisseur: Ol Parker
  • Cast: George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Billie Lourd
  • Genre: Komedie
  • Duur: 103 minuten
  • Releasedatum Blu-ray: 07-12-2022
  • Distributeur Blu-ray: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Ticket To Paradise"
Wie het ook is die het zolderraam heeft laten openstaan, de gevolgen zijn voelbaar: de jaren negentig zijn binnengeslopen in de vorm van een romcom die - als je de smartphones vervangt door een telefooncel - wel degelijk ergens in de nineties tot stand zou kunnen zijn gekomen. 

Ook al omdat George Clooney en Julia Roberts er nog goed geconserveerd uitzien. Fijn nieuws dus voor nostalgische inborsten en voor fans van de hier voor de vijfde keer samenwerkende Clooney en Roberts. Zij het voor de eerste keer echt in een gezamenlijke doelgroepvriendelijke hoofdrol: 'Confessions Of A Dangerous Mind', 'Ocean’s Eleven' en 'Ocean’s Twelve' waren ensemblestukken en 'Money Monster' was een weinig gewaardeerde uitschuiver voor bioscoopgangers die rode rozen en wit satijn op hun verlanglijst hadden staan.

De exotische setting van 'Ticket To Paradise' is Bali. Hoe Clooney en Roberts daar verzeilen? Omdat hun dochter (Kaitlyn Dever) er na het afronden van haar rechtenstudie op vakantie was en er halsoverkop viel voor een lokale lieve zeewierkweker. Een paar maanden later besluiten de twee al om te huwen. Niet naar de zin van Clooney en Roberts die niet willen dat hun dochter haar advocatencarrière te grabbel gooit en dan maar proberen om in het geniep de huwelijksplannen van hun dochter te saboteren. Niet zo onbelangrijk detail: Clooney en Roberts zijn al twintig jaar van elkaar gescheiden en hebben een – binnen de grenzen van het genre gedefinieerde – gloeiende hekel aan elkaar.

'Ticket To Paradise' drijft volledig op de passe-partoutcharme van de twee A-sterren die blijkbaar zin hadden om het decennium van hun doorbraak nog eens te eren alsof de tijd quasi is blijven stilstaan. Op zich niets mis mee natuurlijk, ware het niet dat het zowel het script als de regie van de Brit Ol Parker – hij die ons in 'Mamma Mia: Here We Go Again' liet weten dat Fernando eigenlijk gewoon Andy Garcia is – oeverloos voorspelbaar zijn. Verhaalmatig kleurt hij met zijn coscenarist nooit buiten de lijnen en regiematig stelt hij zich tevreden met het strelen van zijn twee sterren en van de paradijselijke setting. Het mocht allemaal een beetje meer zijn geweest.

Maar vooruit … een film met goede luim verdient op zijn minst altijd een sympathieke aai over de bol. Of hoe Clooney en Roberts door gewoon zichzelf te zijn an sich rotvervelende cinema toch enigszins draaglijk kunnen maken. Je mag het een talent noemen. 

Simon Couwens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray