Zoeken

Montana Story

  • Cinevision.be/nl quoteert Montana Story met een 3/5
  • Regisseurs: Scott McGehee, David Siegel
  • Cast: Owen Teague, Haley Lu Richardson, Kimberly Guerrero, Gilbert Owuor
  • Genre: Drama
  • Duur: 113 minuten
  • Releasedatum: 01-01-2023
  • Distributeur: streamingplatformen
Bekijk de cover van de film "Montana Story"
Geprangd tussen Idaho, North Dakota, South Dakota, Wyoming en Canada en her en der geboekstaafd als Big Sky Country: zie hier Montana, een staat in het Westen van de Verenigde Staten. Een waar je meer paarden, bergen en grasvelden dan metrostations, wolkenkrabbers en tweedehands dvd-winkels zal aantreffen.

Het is tegen dat weidse panorama dat regisseursduo Scott McGehee en David Siegel hun gemakkelijk getitelde 'Montana Story' laat ontvouwen. Traag, maar uiteindelijk netjes trefzeker. 'Montana Story' situeert zich in het subgenre van het familiedrama en wisselt gezwollen dramatiek af met kleine en subtiele emoties. Komen elkaar tegen: Erin en Cal, halfbroer en halfzus die elkaar al in jaren niet meer hebben gezien. Ze treffen elkaar terug op de familieranch waar hun vader in een coma ligt na een hartaanval. Een ontmoeting die – want zo gaat dat in familiedrama’s – oude wonden openrijt en nieuwe inzichten biedt.

Scriptgewijs borduren McGehee en Siegel in hun zesde langspeler voort op geijkte genrekenmerken waardoor je nooit echt van je melk zal zijn of een traanstofje uit je ooghoek zal moeten halen. Maar bescheiden gebaren kunnen ook groot zijn: de cineasten geven alle ruimte aan Haley Lu Richardson en Owen Teague om hun zus en broer-rol rustig en heel doorleefd te laten meanderen, met een sterke centrale steunpilaar als resultaat. Laat zwaaien die lasso en vang dit roskamfilmpje dat verdrongen gevoelens laat primeren op grootsprakerige daden. 

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray