Zoeken

Entre La Vie Et La Mort

  • Cinevision.be/nl quoteert Entre La Vie Et La Mort met een 3/5
  • Regisseur: Giardano Gederlini
  • Cast: Antonio de la Torre, Marine Vacth, Olivier Gourmet, Fabrice Adde
  • Genre:
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 13-07-2022
  • Distributeur: O'Brother Distribution
Bekijk de cover van de film "Entre La Vie Et La Mort"
Mogelijk en gemakkelijk: 'Entre La Vie Et La Mort'  bekijken als een donker-sfeervolle actiethriller met Spaanse, Franse en Belgische wortels en hem loven om zijn karakterstudie-elementen en gebalde spanningsboog. Ook mogelijk en gemakkelijk: het allemaal maar weinig of niets vinden en het in de hoek drummen als een soort euroblubberversie van een leeghoofdige Liam Neeson-actiefilm.

Een vergelijking die je dubbel kan maken omdat er wel degelijk een fysieke gelijkenis is tussen hoofdrolspeler Antonio de la Torre en Leeson. En ook omdat het personage van een getergde vader die gerechtigheid wil voor zijn zoon netjes op het bord van beide heren past.

Vader van dienst in 'Entre La Vie Et La Mort' is de Spanjaard Leo Castaneda (de la Torre dus) die in Brussel als metrochauffeur aan de kost komt. En een geheim met zich meedraagt. Een dat aan de oppervlakte komt als zijn zoon met wie hij al een paar jaar geen contact meer had zelfmoord pleegt door zich onder een metrostel te werpen waarvan Leo chauffeur was. Een toevalligheid die ook de lokale politie niet ontgaat, en de deur opent voor een gewelddadige queeste waarbij Leo die speurneuzen twee stappen voor wil zijn omdat hij zelf wil afrekenen met de misdadigers die mee verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn zoon.

De Chileense cineast Giardano Gederlini schreef eerder mee aan de scripts van 'Tueurs', 'Duelles' en 'Les Misérables' en bewees daar te weten hoe hij zweterige actie en spanningselementen met elkaar kan verenigen. Dat doet hij ook netjes vanop de regiestoel: zijn script heeft genoeg bochten en twisten om tot het eind boeiend te blijven, zijn beeldregie is potent en zelfs ‘het vulsel’ – de romance van politieagente Marine Vacth met een vermoorde undercoveragent bijvoorbeeld – gaat zonder al teveel duw- en trekwerk op in de plot. Al is de echte lijm van de prent toch wel de la Torre die zijn afgeleefde best doet om de centrale wraakactie op het scherpst van de snee te houden.

Een best okaye eurothriller dus, met als nationale bonus naast de schaduw van de Atomiumbollen ook nog een bijrol van Wim Willaert als de la Torres collega-metrochauffeur.

Alex De Rouck

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray