Zoeken

Final Destination 3

  • Cinevision.be/nl quoteert Final Destination 3 met een 2/5
  • Regisseur: James Wong
  • Cast: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Kris Lemche
  • Genre: Horror
  • Duur: 93 minuten
  • Releasedatum: 22-03-2006
  • DVD: 01-11-2006
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Final Destination 3"

De ‘Final Destination’-reeks lijkt een succesvolle franchise te worden. Toen de eerste film eind jaren negentig een onverwachte topper bleek, kon een vervolg uiteraard niet uitblijven. En hoewel sequels op horrorfilms doorgaans moeten onderdoen voor hun voorganger, was ook de tweede aflevering in de reeks een ware verademing in het genre. Uitkijken dus naar het derde deel, dat opnieuw geregisseerd werd door James Wong.

De formule is nog steeds dezelfde. De getrainde kijker weet allang waaraan hij zich kan verwachten; dat de jongelui uiteindelijk het loodje zullen leggen, is immers geen geheim. Het mysterie bestaat er immers vooral in hoe de gsm’nde jeugd de pijp aan Maarten zal geven. Waar de meeste ‘moorden’ in de eerste twee delen uitblonken door originaliteit, hebben de makers zich in dit derde deel ietsje minder uit de naad gewerkt. Amper twee slachtoffers kwamen aan hun einde op een morbide, geestige manier. Net als bij z’n voorgangers, moet ook deze prent het niet van z’n vertolkingen hebben. De cast is samengetrokken uit onbekende, jongere acteurs, die het vak duidelijk nog niet tot in de puntjes onder de knie hebben. Of zou het komen omdat het verhaal toch niet bijster origineel is en dit gebrek ook afslaat op de acteurs, die uiteindelijk aan onuitgewerkte en oninteressante personages een gelaat proberen te geven. Onze favoriet? Twee blonde bimbo’s, die naar de lokale zonnebank trekken en daar ontdekken dat een extra zonnebrandcrème nooit overbodig is. Het shot na hun fatale beurt is hilarisch.

‘Final Destination 3’ is een groepsfilm. Als u hem alleen bekijkt, zal u zich misschien voortdurend ergeren aan de extreem foute vertolkingen, saaie plotwendingen én fletse actiescènes. Als u hem echter in groep aanschouwt met het bier in de ene hand, de popcorn in de andere en een flinke dosis bijhorende commentaar, voorspellen wij u een meer dan geslaagde avond. En dan weet u de volgende ochtend ook niet meer of de kater van het bier of de film komt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray