Zoeken

After The Sunset

  • Cinevision.be/nl quoteert After The Sunset met een 2/5
  • Regisseur: Brett Ratner
  • Cast: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 16-02-2005
  • DVD: 24-11-2005
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "After The Sunset"

Nadat hij een laatste klus tot een goed einde wist te brengen, achtte meesterdief Max Burdett (Pierce Brosnan) de tijd rijp zich terug te trekken uit z’n criminele bestaan en te gaan rentenieren op een zonnig eilandje. Samen met z’n vriendin Lola (Salma Hayek) leidt hij een rustig bestaan tot FBI-agent Stan Lloyd (Woody Harrelson) plotseling opduikt. Stan wil er zeker van zijn dat Max wel echt op pensioen is en toevallig geen plannen smeedt om de zopas gearriveerde Diamond Cruise te beroven. Een kat-en-muisspelletje tussen de twee oude rivalen kan beginnen.

‘After The Sunset’ presenteert zich als een lichtkomische misdaadthriller, maar blijkt al snel een mislukte romantische overvalkomedie te zijn, waarin het sentiment iets te breed uitgesmeerd wordt en de grappen schaars zijn. Het verhaaltje is er één van dertien in een dozijn en heeft nauwelijks iets toe te voegen aan de eeuwenoude, vertrouwde overvalformule. Au contraire, de overvalsplot wordt hier vrij snel afgehaspeld en lijkt maar bijzaak te zijn in een verhaal, waarin vooral de onderlinge verhoudingen tussen de oppervlakkige, eendimensionale karakters centraal staan.

Aan het roer van deze nogal doelloze en fletse strandfilm staat Brett Ratner, in het verleden verantwoordelijk voor de aangename buddykomedie ‘Rush Hour’ en de geslaagde thriller ‘Red Dragon’. Ratner lijkt hier wel al z’n talent verspeeld te zijn en trakteert ons op een inspiratieloze en voorspelbare regie, waardoor hij totaal geen vaart in de prent weet te houden. Ook de zomerse en van de nodige feesttracks voorziene soundtrack biedt geen soelaas om deze potentieel swingende film naar een hoger niveau te tillen.

Pierce Brosnan draaft eens te meer aan in de rol van de gewiekste, charmante gentlemendief; de man weet dan ook nergens verrassend uit de hoek te komen en beroept zich op de afgezaagde clichés. Z’n tegenspeler Woody Harrelson - terug van weggeweest - weet eveneens geen geslaagd weerwerk te bieden. In volstrekt onuitgewerkte bijrollen herkennen we Salma Hayek, Don Cheadle en Naomie Harris met een sterk Britse tongval. De geslaagde openingsscène niet te nagesproken, is ‘After The Sunset’ onnodig en amper entertainend bandwerk!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray