Zoeken

Friends With Money

  • Cinevision.be/nl quoteert Friends With Money met een 2/5
  • Regisseur: Nicole Holofcener
  • Cast: Jennifer Aniston, Frances McDormand, Joan Cusack, Catherine Keener
  • Genre: Drama
  • Duur: 88 minuten
  • Releasedatum: 13-09-2006
  • DVD: 15-02-2007
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Friends With Money"

Stel je voor: je drie beste vriendinnen zijn allen gelukkig getrouwd en zwemmen in het geld. Zelf ben je de dertig gepasseerd, nog steeds single en werkt als schoonmaakster om de eindjes aan elkaar te knopen. Het overkomt Olivia (Jennifer Aniston), een sympathieke ex-lerares, die er maar niet in slaagt haar ware Jakob te vinden en elke dag moet toekijken hoe haar vriendinnen baden in alle luxe en comfort. Net op het moment dat Olivia’s leven er echter iets rooskleurig begint uit te zien, ontdekt ze dat de levens van haar vriendinnen stelselmatig verbrokkelen. Christine (Catherine Keener), een belangrijke scenariste, scheidt van haar man (Jason Isaacs), Jane (Frances McDormand), een modeontwerpster, ligt met zichzelf in de knoop en Franny (Joan Cusack) heeft moeite met de opvoeding van haar kroost.

Opmerkelijk aan ‘Friends With Money’ is de volledige afwezigheid van een rechtlijnig verhaal. De prent gaat zomaar ergens van start in de levens van de vier hoofdpersonages en wanneer de eindgeneriek over het scherm rolt, heb je het gevoel dat het verhaal nog maar pas uit de startblokken is. Dit nieuwe tragikomische relatiedrama van Nicole Holofcener, bekend van haar bejubelde debuut ‘Walking And Talking’ en dito opvolger ‘Lovely & Amazing’, is dan ook zo’n typische ‘net niet’-film. Alles is aanwezig, maar je hebt het gevoel dat de cineaste er niet voldoende uithaalt. Af en toe een pittige oneliner kan niet verdoezelen dat het soms dreigt te slepen en met de nogal warrige beeldvoering werkt ze veeleer op de zenuwen in plaats van het gewenste cinema vérité-effect te bereiken.

Bovendien bevat deze film bijzonder veel personages, ondanks z’n nogal korte speelduur. Het is dan ook logisch dat het gros van die karakters geen gepaste uitwerking krijgen en bijgevolg niet interessant genoeg zijn. Aan de acteurs zal het nochtans niet gelegen hebben. De vier hoofdrolspeelsters zijn uitstekend met vooral een geweldige Frances McDormand op kop. In de bijrollen is het vooral uitkijken naar een heerlijke Scott Caan, die misschien wel het meest onuitstaanbare personage vertolkt. ‘Friends With Money’ heeft pakken potentieel, maar blijft steken op van alles een beetje, maar van niets genoeg.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray