Zoeken

The Fury

  • Cinevision.be/nl quoteert The Fury met een 2/5
  • Regisseur: Brian De Palma
  • Cast: Kirk Douglas, John Cassavetes, Amy Irving
  • Genre: Thriller
  • Duur: 118 minuten
  • Releasedatum DVD: 02-10-2002
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "The Fury"

Twee jaar na klassieker ‘Carrie’, stond cineast Brian De Palma aan het roer van ‘The Fury’, een vrij oubollige, traditioneel opgebouwde spionageprent annex sciencefictionthriller.

Voormalig overheidsagent Peter (Kirk Douglas) gaat een harde strijd aan tegen zijn ex-collega Ben Childress (John Cassavetes), wanneer deze laatste geprobeerd heeft Peter het hoekje om te helpen en vervolgens zijn met telepathische gaven begiftigde zoon Robin (Andrew Stevens) heeft gekidnapt. Childress hoopt de begaafde Robin in te schakelen in zijn zoektocht naar machtige, allesvernietigende wapens. Om zijn zoon te bevrijden doet de nietsontziende Peter een beroep op de eveneens paranormaal begaafde Gillian (Amy Irving).

‘The Fury’ heeft beslist zijn momenten en boogt op een razend interessant eerste halfuur, waarin vooral rasacteur Kirk Douglas’ personage tot ontwikkeling komt. De Palma overvalt de kijker door het wisselend gebruik van vaste camera’s, steadycams en het nadrukkelijk in beeld brengen van allerlei bloeduitstortingen. Jammer genoeg is het enkel De Palma’s visuele flair waarop ‘The Fury’ kan terugvallen. Het verhaal is eerder routineus en vervalt halverwege in de meest afgezaagde genreclichés. De finale is aan de spreekwoordelijke haren getrokken en lijkt zo overgenomen uit een mislukte B-film. Ook qua acteerwerk valt er bitterweinig te beleven. Kirk Douglas is geen slecht acteur, maar toch weet hij - samen met de toen nog relatief onbekende maar nooit echt doorgebroken Amy Irving - het gedeelde gewicht van deze iets te lange thriller niet te dragen. Bijrollen zijn er van gevestigde waarden John Cassavetes en Charles Durning. Een iets mindere De Palma en inmiddels een verdomd gedateerde film!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray