Zoeken

Get Rich Or Die Tryin'

  • Cinevision.be/nl quoteert Get Rich Or Die Tryin' met een 2/5
  • Regisseur: Jim Sheridan
  • Cast: Curtis Jackson, Terrence Howard, Joy Bryant
  • Genre: Drama
  • Duur: 117 minuten
  • Releasedatum DVD: 29-04-2006
  • Distributeur DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "Get Rich Or Die Tryin'"

Biografische films zijn tegenwoordig meer in trek dan ooit tevoren. Met recente meesterwerkjes als ‘Capote’ en ‘Walk The Line’ kan 2006 misschien nu al ‘het jaar der biopics’ genoemd worden. Maar waar in die twee genrevoorbeelden de hoofdrollen werden vertolkt door hypergetalenteerde acteurs, die op sublieme wijze in de huid kruipen van een onvergetelijke legende, vertolkt hoofdrolspeler Curtis ’50 Cent’ Jackson in ‘Get Rich Or Die Tryin’’ gewoon zichzelf. Is het egotripperij of de potentiële start van een uitgebreide acteercarrière? De toekomst zal het uiteraard uitwijzen, maar na het bekijken van deze zoveelste muzikale biopic zijn we toch geneigd op het eerste te gokken.

Hét grote probleem van deze nieuwste film van veelvoudig voor een Oscar genomineerde regisseur Jim Sheridan is immers de vertolking van 50 Cent, de in Amerika bijzonder populaire rapper. Over ’s mans muziek willen we ons niet uitspreken - rap is niet onze favoriete muziekstijl, maar in z’n genre beschikt de man beslist over voldoende talent - maar als ‘acteur’ levert hij één van de slechtste vertolkingen van het jaar. Het was een eeuwigheid geleden dat we nog iemand zo monotoon z’n dialogen hebben zien afhaspelen. Het mag duidelijk zijn dat z’n gebrek aan acteertalent extra opvalt als hij een scène deelt met bijvoorbeeld de bijzonder getalenteerde Terrence Howard, die eerder in het superieure, niet te versmaden ‘Hustle & Flow’ een soortgelijke rol als 50 Cent vertolkte.

Want in wezen is het verhaal van ‘Get Rich Or Die Tryin’’ geen volslagen ramp en ook Sheridans regie bewijst heel wat vakmanschap. Deze film was ongetwijfeld gebaat geweest met een andere hoofdrolspeler. Aldus onthouden we vooral dat ‘Get Rich Or Die Tryin’’ een vakkundig ingeblikte prent met een onderhoudend verhaal is, maar ook dat 50 Cent in de eerste plaats een zanger is.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray