Zoeken

Get Shorty

  • Cinevision.be/nl quoteert Get Shorty met een 4/5
  • Regisseur: Barry Sonnenfeld
  • Cast: John Travolta, Gene Hackman, René Russo
  • Genre: Misdaadkomedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum DVD: 23-03-2005
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Get Shorty"

‘Get Shorty’ vertelt het verhaal van de charismatische womanizer én woekeraar Chili Palmer (John Travolta), die naar Hollywood trekt om daar een schuld te innen voor z’n opdrachtgever. Eenmaal daar gearriveerd blijkt hij een natuurtalent om het als producer te maken in de filmbusiness en raakt hij bevriend met vooraanstaand producer Harry Zimm (Gene Hackman) en diens echtgenote annex filmdiva Karen Flores (Rene Russo). De bal gaat aan het rollen en voor Chili start er een succesvolle Hollywoodcarrière.

‘Get Shorty’ is een heerlijk satirische, scherpe zwarte komedie, gebaseerd op de gelijknamige roman van misdaadauteur Elmore Leonard, de man achter andere klassewerkjes als ‘Jackie Brown’ en ‘Out Of Sight’. De grappige one-liners volgen elkaar in sneltempo op, de verwijzingen naar filmklassiekers zijn niet bij te houden en de onderhuidse sociale commentaar op de pretentieuze, haast elitaire filmwereld doet ons moeiteloos schaterlachen. Aan het roer van deze hilarische misdaadkomedie staat Barry Sonnenfeld, die hier na de twee ‘Addams Family’-films voor het eerst bewees iets in z’n mars te hebben. ’s Mans regie is erg uitgekiend en resulteert in een stevig filmritme. ‘Get Shorty’ vliegt voorbij, maar vergeet tussen al z’n clowneske situaties door vooral niet om de verschillende hoofdpersonages voldoende uit te diepen en ze grondig aan de kijker voor te stellen.

Al deze karakters worden bovendien vertolkt door fantastische acteurs. Zo is John Travolta, amper een jaartje na ‘Pulp Fiction’, eens te meer op dreef als de eeuwige charmeur met snode plannen, terwijl Gene Hackman altijd als een ware klasbak uit de verf komt. Z’n vertolking van de verdorven, dan weer kruiperige filmproducer is erg ingetogen, maar toch weet hij voldoende nuances te leggen om steevast alle aandacht naar zich toe te trekken. In bijrollen is het ook nog uitkijken naar een overtuigende Rene Russo, een geestige Danny DeVito, een immer sterk acterende Dennis Farina en een komische Delroy Lindo. ‘Get Shorty’ is een erg moderne, frisse misdaadkomedie. Een aanrader!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray