Zoeken

The Girl Next Door

  • Cinevision.be/nl quoteert The Girl Next Door met een 3/5
  • Regisseur: Luke Greenfield
  • Cast: Emile Hirsch, Elisha Cuthbert, Timothy Olyphant
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 110 minuten
  • Releasedatum: 27-10-2004
  • DVD: 25-04-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "The Girl Next Door"

Matthew Kidman (Emile Hirsch) is een traditionele nerd, die op het punt staat te slagen voor z’n laatste jaar middelbaar. Samen met z’n twee kameraden Eli (Chris Marquette) en Klitz (Paul Dano) gaat hij elke dag trouw naar de les en kijkt hij argeloos toe hoe z’n jaargenoten er te pas en te onpas tussenuit sluipen om op het naburige strandje wilde fuiven te organiseren. Wanneer de aantrekkelijke Danielle (Elisha Cuthbert) echter haar intrek neemt in het huisje naast Matthew, verandert dit z’n leven drastisch. Hij raakt bevriend met de warme, innemende persoonlijkheid en het koppel start zelfs een romance. Enkele dagen later komt Matthew er achter dat Danielle een gevierde actrice is in de pornowereld en kampt hij met heel wat vraagtekens. Als plots ook Danielles manager Kelly (Timothy Olyphant) z’n opwachting maakt, wordt de situatie alllenn maar ingewikkelder.

‘The Girl Next Door’ is zo’n typisch, teder komedietje, waarvan er ons inziens veel te weinig gemaakt worden. De romantische factor is zichtbaar aanwezig, maar ontaardt nooit in onuitstaanbare meligheid. De humor is erg fijn en - bovenal! - geestig en maakt moeiteloos komaf met de vulgaire, goed in de markt liggende vunzigheden zoals in ‘American Pie’-achtige producties. Niet alleen worden we bovendien getrakteerd op enkele hilarische dialogen (’ Is your name really Klitz?’ - ’Yeah, with a K.’), ook straalt het hele verhaaltje een soort van onweerstaanbare lieflijkheid uit, waarbij de zogeheten morele waarden op gevoelige wijze verwerkt worden tussen herkenbare, dagdagelijkse situaties.

Ook de opvallend, ingetogen vertolkingen van de twee protagonisten dragen bij tot het welslagen van deze mierzoete komedie. Emile Hirsch, eerder opmerkelijk in het voor de rest te verwaarlozen ‘The Emperor’s Club’, zet een prima hoofdrol neer en weet een merkbare evolutie in ’s mans personage te herbergen. Elisha Cuthbert, vooral bekend van haar optreden in de populaire tv-serie ‘24’, vormt een prima tegenpool en bewijst heel wat in haar mars te hebben. Hoewel haar personage niet tot in de puntjes uitgewerkt is, weet ze er wel een interessant karakter van te maken. ‘The Girl Next Door’ voelt lichtjes aan als een geüpdatet versie van ‘Risky Business’, maar weet niettemin voldoende eigen kwaliteiten te behelzen. Charmant filmpje!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray