Zoeken

Good Luck Chuck

  • Cinevision.be/nl quoteert Good Luck Chuck met een 1/5
  • Regisseur: Mark Helfrich
  • Cast: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler
  • Genre: Komedie
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 19-12-2007
  • DVD: 19-06-2008
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Good Luck Chuck"

Het zal je maar overkomen. Je weigert als tiener een meisje te kussen omdat ze er, nou ja, een beetje anders uitziet, waarna ze een vloek over je werpt die inhoudt dat je nooit een gelukkige relatie zal kunnen opbouwen. Sterker nog: alle vrouwen met wie je het bed deelt, zullen trouwen met de volgende potentiële partner die hun pad kruist. Dit is de onnozele premisse van ‘Good Luck Chuck’, een infantiele komedie met Dane Cook en Jessica Alba in de hoofdrollen. Chuck - het hoofdpersonage dat als jonge pagadder met deze merkwaardige vloek opgezadeld werd - probeert al een tijdje een relatie op te bouwen, maar altijd loopt het mis. Als z’n beste vriend opmerkt dat al z’n exen inderdaad allemaal in het huwelijksbootje gestapt zijn, begint het bij Chuck te dagen. Wat als de vloek inderdaad waar is? Als hij op een dag verliefd wordt op een sexy pinguïnverzorgster is hij als de dood om haar te verliezen.

Flets, ongeïnspireerd, platvloers en oervoorspelbaar, ‘Good Luck Chuck’ is het allemaal en blijkbaar heeft de prent geen greintje ambitie om origineel te zijn. De seksgrappen stapelen zich aan een hoog tempo op en het weinig subtiele karakter van de prent wordt extra kracht bijgezet door Chucks geile vriend, die als siliconendokter dagelijks borsten te zien krijgt, maar er niet in slaagt om één vrouw in het bed te krijgen. Grappig? Natuurlijk niet, maar als kijker worden we wel verondersteld in een deuk te liggen met z’n fratsen; en die gaan zeer ver (de pompelmoesscène is een dieptepunt!).

Ondertussen herbergt ‘Good Luck Chuck’ ook een romantische zijde, waarin een puberaal verliefde Chuck z’n nieuwe vlam tracht te verleiden. Alleen jammer dat hun amoureuze nachtwandelingen gespeend zijn van creativiteit en elk dialoog daarbij getelefoneerd aandoet; als zij hem vertelt hoe bij pinguïns de mannetjes een steentje voor de voeten van de vrouwtjes leggen om het ‘aan’ te vragen, hoef je zelfs geen verlicht moment te hebben om te weten dat dit zich later in de film nog zal herhalen. En zo gaat deze pretentieloze nonsens anderhalf uur lang door.

Jessica Alba is geen goede actrice; al mag ze nog zo’n lieflijk snoetje hebben, een glimlach is niet voldoende om van een acteerprestatie te kunnen spreken. Dane Cook krijgt het nog zwaarder te verduren. Op zich heeft hij nog wel talent, maar de rol die hij hier voorgeschoteld krijgt, geeft hem geen enkele mogelijkheid dat te etaleren. ‘Good Luck Chuck’ is het filmequivalent van smakeloosheid. De enige die we good luck willen wensen zijn dus diegenen die beslissen om deze film toch een kans te geven.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray