Zoeken

The Good Thief

  • Cinevision.be/nl quoteert The Good Thief met een 4/5
  • Regisseur: Neil Jordan
  • Cast: Nick Nolte, Tcheky Karyo, Ralph Fiennes
  • Genre: Misdaad
  • Duur: 104 minuten
  • Releasedatum DVD: 19-11-2003
  • Distributeur DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "The Good Thief"

Drie jaar na zijn superjaar 1999 (‘The End Of The Affair’ én ‘In Dreams’), kruipt Neil Jordan opnieuw achter de camera voor ‘The Good Thief’, een vlotte remake van misdaadklassieker ‘Bob Le Flambeur’ uit 1955. Het scenario onderging enkele drastische aanpassingen en ook aan het einde werd heel wat gesleuteld. Nick Nolte treedt aan als de flamboyante, gokverslaafde Bob Montagnet. Samen met zijn team van professionele dieven plant hij een sterk uitgedokterde kraak op een luxueus casino aan de Franse Rivièra. De politie raakt echter op de hoogte van Bob’s plannen. Het spel kan beginnen.

‘The Good Thief’ valt met de deur in huis. Jordan hanteert zijn camera soepel en wisselt vaste camera’s af met swingende beelden. De uitstraling van de film speelt een belangrijke rol, het visuele aspect is erg verzorgd. De fotografie is geweldig, donkere composities en heldere kleurencombinaties worden op speelse, frisse wijze afgewisseld. De film bevat weinig tot geen actie, maar is over de hele lijn boeiend en intrigerend.

Dit laatste is vooral te danken aan de uitmuntende vertolkingen van de voltallige cast, aangevoerd door een fantastische Nick Nolte. De acteur uit onder andere ‘Q&A’ en ’48 Hours’ leeft zich uit als geen ander en in zijn smoking komt hij over als de perfecte gentlemenmisdadiger. Hij wordt geflankeerd door Tcheky Karyo als zijn vriend-inspecteur, Saïd Taghmaoui als Paulo, Nutsa Kukhianidze als de innemende Anna en Ralph Fiennes als kunstdealer. ‘The Good Thief’ lééft, door zijn verzorgde soundtrack, prima regie en knappe vertolkingen levert dit een fikse aanrader op!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray