Zoeken

Alexandra's Project

  • Cinevision.be/nl quoteert Alexandra's Project met een 3/5
  • Regisseur: Rolf De Heer
  • Cast: Gary Sweet, Helen Buday, Bogdan Koca
  • Genre: Thriller
  • Duur: 103 minuten
  • Releasedatum: 17-03-2004
  • Distributeur: Paradiso Films
Bekijk de cover van de film "Alexandra's Project"

Wanneer Steve (Gary Sweet), een doorsnee Australische huisvader, op zijn verjaardag thuiskomt, verwacht hij een verrassingsfeestje. Hij vindt zijn huis echter helemaal overhoop gehaald: de meubelen staan opeen gestapeld, de verlichting is verwijderd en de rolluiken naar beneden gelaten. In een kamertje beneden staat er één zetel klaar, recht voor de televisie. Op een tafeltje ligt een videocassette met de boodschap ‘Play Me’. De nieuwsgierige, maar ietwat onbegrijpende Steve heeft nog geen benul van de schokkende inhoud van deze tape.

Meer over het verhaal prijsgeven zou leiden tot het verklappen van verrassende, cruciale gebeurtenissen. ‘Alexandra’s Project’ speelt zich haast volledig af in de groezelige kamer, alwaar manlief de schokkende inhoud van de videocassette ondergaat. Wat volgt is een structureel grandioos gechoreografeerd machtsspelletje tussen een zelfingenomen, net gepromoveerde manager en zijn met onderdrukte gevoelens kampende vrouw. In ‘Alexandra’s Project’ laat Rolf De Heer de verwondering en bijhorende nagelbijtende spanning primeren op het eigenlijke verhaal. De vertolkingen van zowel Gary Sweet als Helen Buday zijn bijzonder goed en leveren intense cinema op.

De Heer neemt geen blad voor de mond in zijn impressief betoog en schrikt er niet voor terug de doorsnee huisvader in zijn hemd te zetten. ‘Alexandra’s Project’ laat je geshockeerd, overdonderd, maar vooral sterk onder de indruk achter. Een knappe film!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray