Zoeken

Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban

  • Cinevision.be/nl quoteert Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban met een 2/5
  • Regisseur: Alfonso Cuaron
  • Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Gary Oldman
  • Genre: Fantasy
  • Duur: 136 minuten
  • Releasedatum: 02-06-2004
  • DVD: 27-11-2004
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban"

Bijna drie jaar na eersteling ‘Harry Potter And The Philosopher’s Stone’ is de Potter-franchise inmiddels aan zijn derde avontuur toe. Nadat de befaamde toverboy (Daniel Radcliffe) in de eerste twee delen af te rekenen kreeg met nieuwe spelletjes (zwerkbal!), onverstaanbare toverspreuken en snode professoren moet hij het nu opnemen tegen Sirius Black (Gary Oldman), een gevaarlijke moordenaar, ontsnapt uit het zwaarbewaakte Azkaban. Harry wordt opnieuw bijgestaan door het duo Hermione (Emma Watson) en Ron (Rupert Grint), maar ook door hun nieuwe ‘professor in duistere krachten’ Lupin (David Thewlis).

‘The Prisoner Of Azkaban’ volgt opnieuw dezelfde structuur als zijn twee voorgangers en opent met een familietafereel, waarin Harry er voor de zoveelste keer in slaagt z’n stiefvader Vernon (Richard Griffiths) tegen hem te krijgen. Na een klein halfuurtje bevinden we ons terug op Hogwarths, het griezeligste internaat met op de koop toe levende schilderijen en bewegende trappen.

Zoals het een fantasiefilm betaamt, valt er visueel weer heel wat te beleven. De meest schrikwekkende kleurencombinaties worden afgewisseld met allesvernietigende CGI-beelden. Ook bij Harry Potter draait de effectenmolen op volle toeren en wordt de nadruk wel erg duidelijk gelegd op de computergestuurde, doch lege creaties (Buckbeak is een absoluut dieptepunt!). De dialogen puilen uit van non-stop goochelarijgezwets en zijn uitermate oppervlakkig. Zo ook het verhaal, dat zeer langzaam, maar uitermate voorspelbaar voortkabbelt naar een teleurstellende finale. Voornaamste pluspunten haalt de film bij z’n acteerprestaties. Alan Rickman is als vanouds overtuigend, maar ook nieuwkomers David Thewlis en Gary Oldman voelen zich duidelijk in hun sas. De vertolkingen van de drie jonge protagonisten zijn niet indrukwekkend, maar wekken ook nooit ergernis op. Au contraire, Daniel Radcliffe zet bijvoorbeeld een veel betere Potter neer dan pakweg twee jaar geleden.

‘Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban’ is hoofdzakelijk voer voor fans van de twee vorige films of van de boeken van JK Rowling. Net zoals het voor hen aftellen zal zijn naar het inmiddels voorbereide vierde deel. Naar verluidt mag Harry dan zijn Hermione de lang geanticipeerde filmkus toedienen. Benieuwd of de magische brilsmurf opnieuw een beroep zal moeten doen op zijn onuitputtelijke toverkunsten!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray