Zoeken

Herbie: Fully Loaded

  • Cinevision.be/nl quoteert Herbie: Fully Loaded met een 1/5
  • Regisseur: Angela Robinson
  • Cast: Lindsay Lohan, Michael Keaton, Matt Dillon
  • Genre: Komedie
  • Duur: 101 minuten
  • Releasedatum: 27-07-2005
  • DVD: 21-11-2005
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Herbie: Fully Loaded"

‘Herbie: Fully Loaded’ is inmiddels het vijfde avontuur over de sportieve kever met een eigen willetje. Maar hoewel deze prent aangekondigd wordt als een zoveelste sequel, voelt hij veeleer aan als een ongeïnspireerde remake van de originele film ‘The Love Bug’.

Maggie Peyton (Lindsay Lohan) brengt de zomervakantie door bij haar vader (Michael Keaton), die samen met haar broer (Breckin Meyer) aan het hoofd staat van een weinig succesvol NASCAR raceteam. Wanneer Maggie haar op een autokerkhof een karretje mag uitkiezen, wordt ze de nieuwe eigenaar van Herbie, de freewheelende en eigenzinnige Volkswagen Bug. Ze ontdekt al snel dat ze met deze auto de reputatie van het familieraceteam kan opkrikken. Zeker wanneer ze het moet opnemen tegen de ongeslagen kampioen Trip Murphy (Matt Dillon).

‘Herbie: Fully Loaded’ bevat absoluut geen verhaal en focust zich uitsluitend op de weinig opwindende lotgevallen van de kever en haar bestuurster. Wat rest is een hele reeks slappe dialogen, belabberde plotwendingen, saaie racewedstrijden en een nieuwe, traditionele oproep tot het Amerikaanse familiegevoel. Ook de personages zijn clichés; de speelse dochter, de strenge maar uiteindelijk bijdraaiende vader, de steunende broer, het sullige vriendje, allen maken ze hun opwachting in deze knullig in beeld gebrachte familiefilm. Het regiewerk laat te wensen over en Angela Robinson bewijst een jaar na het al even belabberde ‘DEBS’ niet op haar plaats te zijn achter de camera. Het grootste probleem waar deze film mee af te rekenen heeft is dat hij totaal niet geestig is. De makers proberen hier en daar wel een grap te integreren, maar steeds loopt het mis en draait het uit op een tenenkrommend slecht moment. Lindsay Lohan kan acteren - dat bewees ze al eerder in pakweg ‘Freaky Friday’ of ‘Mean Girls’ - maar slaagt er door het magere verhaal en dito karakters niet in dit te bewijzen. Ook gevestigde waarden als Michael Keaton en Matt Dillon komen er uiterst bekaaid vanaf. Hopelijk spenderen de geldbonzen van Hollywood hun budget in de toekomst aan andere projecten, want we kunnen ons niet voorstellen dat iemand zit te wachten op ‘Herbie: Reloaded’.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray