Zoeken

Aliens

  • Cinevision.be/nl quoteert Aliens met een 5/5
  • Regisseur: James Cameron
  • Cast: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Paul Reiser, Bill Paxton
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 154 minuten
  • Releasedatum DVD: 17-11-2004
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Aliens"

Zeven jaar na Ridley Scotts sciencefictionhit ‘Alien’, tekende topregisseur James Cameron voor de regie van ‘Aliens’. Luitenant Ripley (Sigourney Weaver) was de enige overlevende van de Nostromo. Ze wordt opgepikt door een ander ruimteschip, alwaar ze kan revalideren. Wanneer ze tot de vaststelling komt dat er een kolonie gesticht is op de planeet waar de aliens verblijven, komt dit aan als een schok. Als tot overmaat van ramp blijkt dat ook de verbinding met deze kolonie uitblijft, wordt er een reddingsteam naar de planeet gestuurd. Ripley vervoegt de groep …

De trage, spanningsopbouwende horrorsfeer van de originele film is helemaal verdwenen en ruimt plaats voor een ijzingwekkend tempo, spetterende vuurgevechten en pompende explosies. Cameron maakt van ‘Aliens’ een hoogstandje wat betreft actiescènes en rekent op gewelddadige wijze af met de monsters. Ditmaal is er ook niet eentje, maar zijn er een hele hoop in de kiem te smoren. De vertolkingen zijn uitermate verzorgd. Weaver lijkt zich geamuseerd uit te freaken als de niet op haar mond gevallen Ripley. Ze krijgt prima weerwerk van onder andere Michael Biehn, Bill Paxton of Lance Henrikson, wiens messentruc afgekeken is van Polanski’s film uit 1962 ‘Knife In The Water’.

‘Aliens’ behoort tot de selecte kring sequels, die evenwaardig zijn aan hun voorganger. Onder de broeierige regie van James Cameron is deze ‘Aliens’ totaal onvergelijkbaar met het originele ‘Alien’, maar biedt hij wel voldoende actie, humor en speciale effecten (die Queen!) om tot een heuse klassieker uitgeroepen te worden. Een must!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray