Zoeken

Hide And Seek

  • Cinevision.be/nl quoteert Hide And Seek met een 2/5
  • Regisseur: John Polson
  • Cast: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen
  • Genre: Thriller
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 02-03-2005
  • DVD: 04-07-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Hide And Seek"

Na het overlijden van z’n vrouw, besluit psycholoog David Callaway (Robert De Niro) met z’n dochtertje Emily (Dakota Fanning) te verhuizen naar het platteland. Eenmaal daar, komt David erachter dat Emily kampt met een zwaar trauma. Ze is nog nauwelijks in staat tot sociaal contact en ratelt alsmaar over haar denkbeeldige vriendje Charlie, die haar aanzet tot het schetsen van morbide tekeningen en haar zo mogelijk nog introverter maakt. David staat voor een zware beproeving om van z’n eens zo levenslustige dochtertje weer de oude te maken. Zeker wanneer ie ontdekt dat Charlie wel ’s niet denkbeeldig zou kunnen zijn.

‘Hide And Seek’, geregisseerd door de geflopte Australische acteur John Polson, is een voorspelbare, afgezaagde horrorthriller van dertien in een dozijn. Geen enkele plotwending is verrassend, geen enkel schokmoment weet ons een koude rilling te bezorgen. Scenarist Ari Schlossberg deed nochtans z’n uiterste best om z’n verhaal in die mate te laten evolueren dat we als kijker evenveel te weten komen als de hoofdpersonages, maar toch zien we de verschillende intriges van ver aankomen. Ook de uiteindelijke apotheose was lang geen verrassing en is inmiddels even origineel als een gemiddelde mop uit ‘American Pie’.

Robert De Niro is weinig overtuigend als bezorgde huisvader annex achterdochtige psycholoog op onderzoek, maar bewijst amper een jaar na de al even lamentabele thriller ‘Godsend’ wel dat hij het beu is op te draaien in al even infantiele komedietjes. Alleen jammer dat stereotiepe en lachwekkende horrorfilms z’n nieuwe gading blijkt te zijn. Dakota Fanning laat af en toe nog ’s een glimp van acteertalent zien (haar kille blik levert een erg mooi shot op!), maar met de bijrollen van onder meer Famke Janssen, Elisabeth Shue of zelfs Amy Irving is het huilen met de pet op. ‘Hide And Seek’ is niets nieuws onder de zon. De genreliefhebber zal hier misschien nog z’n hartje kunnen ophalen, wij waren in elk geval blij toen we de eindgeneriek op het scherm zagen verschijnen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray