Zoeken

Hitch

  • Cinevision.be/nl quoteert Hitch met een 3/5
  • Regisseur: Andy Tennant
  • Cast: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 115 minuten
  • Releasedatum: 09-03-2005
  • DVD: 07-07-2005
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Hitch"

Na een inmiddels razend succesvolle carrière van actietoppers als ‘Independence Day’, ‘Men In Black’ en ‘Bad Boys’, keert zangeracteur Will Smith voor het eerst in twaalf jaar terug naar het komediegenre.

In ‘Hitch’, een heerlijk frisse romantische komedie, vertolkt hij de rol van Alex Hitchens, een legendarische New Yorkse afspraakjesregelaar, die tegen vergoeding mannen bijstaat om de vrouw van hun dromen te veroveren. Z’n formule blijkt feilloos, want stuk voor stuk weet hij z’n klanten in de armen van hun toekomstige geliefden te loodsen. Wanneer de sympathieke en charismatische dertiger echter verliefd wordt op de nieuwsgierige reporter Sara (Eva Mendes), blijkt dat al z’n beproefde trucs bij zichzelf toch geen garantie voor succes zijn.

Ook al klinkt het verhaaltje als een zoveelste van Hollywoodiaanse sentimentaliteit doordrongen romantisch filmpje, toch springt debuterend scenarist Kevin Bisch voorzichtig om met de typische genreclichés. Uiteraard is het geheel vaak voorspelbaar, maar toch weet Bisch ten gepaste tijde de kijker te verrassen met een goeie one-liner of een geslaagde gag. Bovendien - en dit verdient toch wel een applausje - slagen de makers er wonderwel in een film af te leveren zonder de traditionele tenenkrommende liefdesverklaringen. Hoewel deze laatste af en toe de kop op steken, zijn ze keer op keer op originele wijze in het verhaal geïntegreerd.

Dat ‘Hitch’ zo’n goede indruk nalaat, heeft veel te maken met de enthousiaste vertolkingen van de voltallige cast. Will Smith voelt zich prima in z’n sas als date doctor en bewijst ook in het luchtigere genre uitstekend z’n mannetje te staan. Hij krijgt geslaagd weerwerk van een goed op dreef zijnde Eva Mendes, eerder opvallend in onder andere ‘Training Day’ en ‘Out Of Time’. Maar de ster van de film is de geestige, bij het grote publiek minder bekende Kevin James als klunzige kantoorbediende, die een beroep doet op Hitchens om hem te koppelen aan de aantrekkelijke en ontzaglijk rijke Allegra Cole, op aangename wijze vertolkt door Amber Valletta. ‘Hitch’ is rechtlijnig en weinig baanbrekend, maar wist ons door z’n leuk verhaaltje, gedreven vertolkingen en frisse uitstraling twee uur lang te charmeren!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray