Zoeken

Alien³

  • Cinevision.be/nl quoteert Alien³ met een 3/5
  • Regisseur: David Fincher
  • Cast: Sigourney Weaver, Charles Dance, Charles S. Dutton, Lance Henrikson
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 145 minuten
  • Releasedatum DVD: 17-11-2004
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Alien³"

Na het fantastische ‘Alien’ en ‘Aliens’ kon het alleen maar bergaf gaan. De ondankbare taak om dit derde deel in de populaire sciencefictionsaga in beeld te brengen is toebedeeld aan David Fincher. Fincher, die later zou uitpakken met scherpe thrillers als ‘The Game’ en ‘Panic Room’, probeert een nieuwe stijl te creëren, een soort mengeling tussen de nagelbijtende spanning van het eerste deel en de overdaad aan actie uit het tweede deel. ‘Alien³’ is zeker geen slechte film, maar het niveau van zijn voorgangers bereikt hij niet.

Het verhaal gaat van start waar het tweede deel ophield. Het ruimteschip van Ripley (Sigourney Weaver), Newt en robot Bishop (Lance Henrikson) stort neer op de gevangenisplaneet Fiorina 161. Ripley is de enige overlevende. Wanneer ze terug bij bewustzijn is, ontdekt ze dat er zich ook een alien in hun ruimteschip bevondt. Samen met de gedetineerden, een hoopje moordenaars en verkrachters, gaat ze de strijd aan tegen het monster.

Sigourney Weaver ziet er eens te meer uit als de prima bitch: met haar kaalgeschoren kop laat ze dit keer zelfs een stalen indruk na. De bijrollen zijn van minder belang. Charles Dance krijgt nog een ietwat dankbare rol, maar Charles S. Dutton valt door de mand als wanhopige predikant. Het halfuur waarin de gevangenen de alien willen opsluiten en hem via een doolhof naar een bepaald punt willen leiden, is grootse cinema. Ondanks het matige tot langdradige middenstuk is ‘Alien³’ toch nog een verdienstelijk derde deel.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray