Zoeken

The Holcroft Covenant

  • Cinevision.be/nl quoteert The Holcroft Covenant met een 3/5
  • Regisseur: John Frankenheimer
  • Cast: Michael Caine, Anthony Andrews, Victoria Tennant
  • Genre: Thriller
  • Duur: 112 minuten
  • Releasedatum DVD: 01-09-2004
  • Distributeur DVD: MGM Home Entertainment
Bekijk de cover van de film "The Holcroft Covenant"

Laat ons eerlijk zijn, de termen ‘Michael Caine’ en ‘spionagethriller’ zijn zodanig vaak gelinkt dat ze door het leven lijken te gaan als een Siamese filmtweeling. Caine kende zijn internationale doorbraak met z’n vertolkingen van geheim agent Harry Palmer in een reeks razend populaire complotthrillers, een genre dat duidelijk een rode draad vormt doorheen de welgevulde carrière van de steevast goed acterende Brit.

Noel Holcroft (Michael Caine) is een gevierd architect te New York, die een erfenis ontvangt van z’n vader, een ex-nazi. De erfenis betreft 40 miljard aan gestolen fondsen uit de kas van het Derde Rijk, dat nu dient ingezet te worden ter hulp van de overlevenden der holocaust. Wanneer Holcroft naar Duitsland trekt om daar de papieren te ondertekenen, raakt hij betrokken in een geheimzinnig web van moord en verraad, waarin hij de enige lijkt te zijn die weerstand kan bieden aan de verrijzenis van een nieuw Duits Rijk.

Regisseur John Frankenheimer, bekend van ‘The Manchurian Candidate’ en ‘French Connection II’, neemt rustig z’n tijd om het verhaal volledig uit de doeken te doen en weet de spanning gestaag op te bouwen. Het scenario, gebaseerd op een roman van Robert Ludlum, is goed uitgewerkt en geeft de kijker met mondjesmaat info over het ontstane mysterie. Naast de als vanouds indruk makende hoofdacteur Michael Caine, die de titelrol bovendien afsnoepte van James Caan, is het uitkijken naar opmerkelijke bijrollen van ondere andere Anthony Andrews en Victoria Tennant als broer en zus. ‘The Holcroft Covenant’ bewandelt netjes de voorgestippelde paden, maar doet dit wel met flair en een dosis schwung. Onderhoudend filmpje!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray