Zoeken

Honey

  • Cinevision.be/nl quoteert Honey met een 2/5
  • Regisseur: Bille Woodruff
  • Cast: Jessica Alba, Lil' Romeo, Mekhi Phifer
  • Genre: Drama
  • Duur: 94 minuten
  • Releasedatum: 16-06-2004
  • DVD: 14-10-2004
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Honey"

Honey Daniels (Jessica Alba) is een flamboyante, 22-jarige dansfreak, die hiphoples geeft in een halfvervallen gebouwtje. Wanneer ze via de bekende muziekregisseur Michael Ellis (David Moscow) aan de slag kan als danseres in de nieuwste videoclip van Jadakiss, is dit nog maar het begin van haar opwaartse spiraal. Al snel schopt ze het tot vermaard videoclipchoreograaf en is ze geliefd bij het gros van de bekendste hiphopmuzikanten. Wanneer ze echter weigert om met Michael naar bed te gaan, dreigt dit het einde te worden van haar carrière. Ze grijpt al haar moed bij elkaar en probeert via een benefietconcert haar ultieme droom te bereiken: een eigen dansschool!

Het verhaaltje van ‘Honey’ is ongezien rechtlijnig, bevat maar weinig zijsporen en is onwaarschijnlijk oppervlakkig. Onder regie van videoclipregisseur Bille Woodruff (hij draaide clips voor onder andere Toni Braxton en Britney Spears!), is ‘Honey’ dan ook een film die het in de eerste plaats van de muziek moet hebben. Hoewel de prent maar weinig aanleunt bij de musical, passeren er heel wat populaire hiphopsongs de revue en worden er vooral clips ontworpen voor de echte muzikanten. Voor de liefhebbers van de muziekstijl zal het ongetwijfeld fantastisch zien om genretoppers als Missy Elliott, Jadakiss en Ginuwine samen in een film te zien verschijnen. Ondanks het feit dat ‘Honey’ het ook niet van z’n acteerprestaties moet hebben, weet de van de actieserie ‘Dark Angel’ bekende Jessica Alba zich meer dan prima uit de slag te trekken. Door haar natuurlijke présence weet ze haar niettemin vrij karikaturale personage toch nog op realistische wijze te belichamen. De bijrollen van Lil’ Romeo en Mekhi ‘8 Mile’ Phifer is echter huilen met de pet op en zorgen voor pijnlijk gênante momenten.

‘Honey’ is geen goede film, maar we twijfelen er geen seconde aan dat de huidige MTV-generatie zich nauwelijks in z’n bioscoopstoel zal kunnen bedwingen om wat heupzwaaiende booty te shaken!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray