Zoeken

Hoodwinked

  • Cinevision.be/nl quoteert Hoodwinked met een 3/5
  • Regisseurs: Todd Edwards, Cory Edwards
  • Cast: Anne Hathaway, James Belushi, Glenn Close
  • Genre: Animatie
  • Duur: 80 minuten
  • Releasedatum: 10-05-2006
  • DVD: 15-11-2006
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Hoodwinked"

Één van de bekendste sprookjes aller tijden is ongetwijfeld Roodkapje, waarin een jong meisje op weg naar haar grootmoeder lastiggevallen wordt door een boze wolf. Wereldwijd hebben miljoenen kinderen genoten van deze legende, verschillende psychologen hebben de meest gesofisticeerde analyses van het verhaal gemaakt en bijna elke ouder heeft het sprookje al aan zijn of haar kinderen verteld. Voor iedereen die nostalgische herinneringen koestert aan dit kinderlijk naïeve verhaaltje, is er nu ‘Hoodwinked’, een sympathieke, bij wijlen hilarische interpretatie van de aloude volksvertelling.

De film gaat van start waar het verhaal van Roodkapje eindigt. De politie komt ter plaatse en probeert erachter te komen wat Roodkapje, haar grootmoeder, de wolf en de jager op de plaats van de misdaad te zoeken hadden. Aan de hand van vier verschillende verhaaltjes - elk personage vertelt hoe hij uiteindelijk in het huis terechtgekomen is - ontspint zich een goed doorwrocht en ingenieus mysterie.

Hoewel het verhaal van Roodkapje hoofdzakelijk voor de kleintjes bedoeld is, zal ‘Hoodwinked’ ook bij volwassen kijkers in de smaak vallen. De humor is zowel visueel als verbaal en wist bij ons meermaals een glimlach op het gelaat te toveren. Bovendien zijn de personages briljant uitgewerkt; het is bijna ironisch, maar de eeuwenoude, bekende karakters krijgen in deze film meer uitdieping dan ooit tevoren. Roodkapje blijft een beetje een karikatuur, maar vooral de wolf krijgt een sterk uitgewerkte identiteit. Naast de vier protagonisten, worden we ook getrakteerd op enkele kleurrijke nevenpersonages, waaronder een hyperkinetische eekhoorn en - onze persoonlijke favoriet - een countryzingende geit.

De stemmenregie is eveneens uitstekend; bekende namen als Anne Hathaway, Glenn Close, James Belushi en Patrick Warburton verleenden hun medewerking en doen dit uitstekend. Het meest heikele punt zal voor velen ongetwijfeld de animatie zelf zijn. In tijden waarin animatiefilms zo realistisch mogelijk proberen over te komen, is ‘Hoodwinked’ iets minder gedetailleerd uitgetekend. Sommigen zullen zich daar misschien aan storen, maar wij vonden dit nergens een minpunt. Integendeel, het zorgt mee voor de onweerstaanbare charme, dat dit filmpje van begin tot einde herbergt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray