Zoeken

2 Fast 2 Furious

  • Cinevision.be/nl quoteert 2 Fast 2 Furious met een 3/5
  • Regisseur: John Singleton
  • Cast: Paul Walker, Tyrese, Eva Mendes
  • Genre: Actie
  • Duur: 91 minuten
  • Releasedatum: 11-06-2002
  • Distributeur: UPI
Bekijk de cover van de film "2 Fast 2 Furious"

Na het succes van de actievolle racefilm ‘The Fast And The Furious’, kon een vervolg niet uitblijven. Regisseur Rob Cohen bedankte voor de eer, alsook de ster van het eerste uur Vin Diesel. ‘2 Fast 2 Furious’ is toch een imposante, hoogst entertainende spectaculaire knaller geworden, met nog meer snelle bolides, nog meer mooie vrouwen en nog meer sensatie!

Paul Walker herneemt zijn rol als Brian O’Conner. Brian is een monster op de weg en lijkt in een wedstrijd onklopbaar. Wanneer hij echter wordt gearresteerd door de plaatselijke politiemachten, denkt hij dat zijn goeie tijd bij deze ook is afgesloten. Brian wordt echter door zijn vroegere baas gecontacteerd om voor Carter Verone (Cole Hauser) als chauffeur te werken en aldus opnieuw als undercoveragent aan de slag te gaan om Verone te klissen. Hij zal daarmee samenwerken met Monica Fuentes (Eva Mendes), die zich al een jaar lang uitgeeft als het liefje van Verone.

‘2 Fast 2 Furious’ gaat van start met een spectaculaire racescène. Al vanaf de eerste minuten worden we opnieuw verwelkomd in de oververhitte, spectaculaire sferen van het illegale autoracen. Snel wordt duidelijk dat de makers van dit nieuwe avontuur niet op een stunt meer of minder hebben gekeken. Walker voelt zich weer prima in zijn sas als Brian O’Conner, we durven zelfs stellen dat hij als acteur zelfzekerder voorkomt dan in de eerste film. Diesels afwezigheid wordt goed gecompenseerd door de geestige Tyrese, die zich met veel vuilbekkerij, geweld en humor ontpopt als publiekslieveling nummer één. Eva Mendes maakt zichzelf onsterfelijk belachelijk als Monica Fuentes, waardoor duidelijk wordt dat de makers haar duidelijk voor de looks hebben gekozen. De regie van de film is in handen van negerregisseur John Singleton. Singletons regie is gepast en vrij opgejaagd. Zonder verpozen neemt hij de kijker mee op een helse rit in zijn rollercoaster. Niet hoogstaand, maar 2 entertaining om te laten passeren.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray