Zoeken

Hostage

  • Cinevision.be/nl quoteert Hostage met een 3/5
  • Regisseur: Florent Emilio Siri
  • Cast: Bruce Willis, Kevin Pollak, Ben Foster
  • Genre: Actie
  • Duur: 113 minuten
  • Releasedatum: 20-04-2005
  • DVD: 13-10-2005
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Hostage"

Na het tegenvallende ‘Tears Of The Sun’ en de standaardsequel ‘The Whole Ten Yards’, keert Bruce Willis met ‘Hostage’ terug naar het nagelbijtende actiegenre, waarmee hij in 1988 zou doorbreken met de gijzelingsklassieker ‘Die Hard’. Ook ‘Hostage’ vertelt het verhaal van een gijzeling, al wilden de makers duidelijk meer diepgang in hun verhaal verweven.

Na een mislukte missie, trekt gijzelingsonderhandelaar Jeff Talley (Bruce Willis) zich terug als sheriff in een landelijk dorpje. Wanneer daar een drietal jongeren een tot in de puntjes beveiligde villa bezetten en er de vader (Kevin Pollak) en z’n twee kinderen gegijzeld houden, ziet Talley de kans om met z’n eigen demonen af te rekenen.

Al vanaf de duidelijk naar de fifties refererende begingeneriek, doet ‘Hostage’, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Robert Crais, het beste vermoeden. Deze lekker ouderwetse actiethriller boogt op een uitzonderlijk mooie visuele flair en pakt geregeld uit met knap geënsceneerde schietpartijen en zenuwslopende, claustrofobische scènes. Aan het roer van al deze mooi verzorgde filmmomentjes staat Frans cineast Florent Emilio Siri, die zich eerder bewees als prima spanningsregisseur met het intrigerende ‘Nid De Guêpes’. Hoewel verschillende plotwendingen verre van geloofwaardig zijn en de finale iets te moraliserend uit de hoek komt, weet scenarist Doug Richardson toch de nodige diepgang aan z’n karakters te geven en raken we betrokken in het psychologische denkproces van het hoofdpersonage. Bovendien pakt Richardson geregeld uit met een geslaagde one-liner, verwijzend naar onder andere de ‘Die Hard’-films.

Bruce Willis is uitstekend in de hoofdrol en bewijst dat hij als geen ander vorm kan geven aan een mentaal geteisterde actieheld. Kevin Pollak van zijn kant is een prima acteur, maar jammer genoeg zijn er voor hem maar bitterweinig echte acteermomentjes weggelegd. Wat rest is nog een aan ‘The Crow’ ontleende bad guy, vertolkt door een zichtbaar doortrappende Ben Foster, en zelfs een klein optreden van Rumer Willis, die hier - o ironie - het dochtertje vertolkt van het hoofdpersonage. In afwachting van de hooggeanticipeerde ‘Die Hard 4’, is deze ‘Hostage’ een prima zoethoudertje!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray