Zoeken

Hot Fuzz

  • Cinevision.be/nl quoteert Hot Fuzz met een 3/5
  • Regisseur: Edgar Wright
  • Cast: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Timothy Dalton
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 121 minuten
  • Releasedatum: 26-09-2007
  • DVD: 17-01-2008
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Hot Fuzz"

Wie zich ‘Shaun Of The Dead’ nog herinnert, weet dat het achterliggende, creatieve trio - regisseur Edgar Wright en acteurs Simon Pegg en Nick Frost - bestaat uit een bende lolbroeken, die het liefst van al alluderen op de moderne film- en muziekcultuur en zich bovendien niet laten vastpinnen op één bepaald genre. Dezelfde postmoderne verwijzingen, heerlijke over the top humor en bijzondere mengelmoes aan genres springt opnieuw in het oog bij ‘Hot Fuzz’. Waar ‘Shaun Of The Dead’ nog de horrorfilm en blockbuster door de mangel haalde, worden in deze hilarische politieschets vooral actiefilms, thrillers en opnieuw horrorfilms - zij het in iets mindere mate - op de korrel genomen. Voor de liefhebber én kenner herbergt de prent in z’n finale ook een paar zeer nadrukkelijke en uitermate geslaagde westernverwijzingen. Dat het geheel eens te meer overgoten is met een sausje van weinig voor de hand liggende humor en met een charismatisch Brits flegma uitgesproken dialogen maakt het enkel maar extra amusant.

Nicholas Angel (Simon Pegg) is een topagent, die er haast in z’n eentje voor zorgt dat de straten in Londen veilig blijven. Z’n oversten pikken Angels carrièregeile gedrag niet langer en ze vinden dat zij door Angels ongeëvenaarde werkdrift in een slechter daglicht komen te staan. Om hem uit de buurt te hebben, wordt hij overgeplaatst naar het landelijke stadje Sandford, waar de dagelijkse politieopdrachten bestaan uit het opsporen van ontsnapte ganzen en het bemiddelen in verkeerdelijk gesnoeide hagen. Wanneer Angel toch een moordmysterie op het spoor komt, ontdekt hij plots dat Sandford meer is dan z’n ogenschijnlijk slaperige uiterlijk doet vermoeden.

Nog meer dan de twee clowneske en uitstekend gecaste hoofdrolspelers - Simon Pegg en Nick Frost zijn zienderogen op elkaar ingespeeld - vallen in ‘Hot Fuzz’ vooral de hele reeks bijrollen op. Jim Broadbent, Timothy Dalton, Edward Woodward en Stuart Wilson zijn maar enkele grootheden die hun opwachting maken en allen blijken ze er zichtbaar van te genieten.

‘Hot Fuzz’ schiet nogal traag uit de startblokken - het duurt wel eventjes vooral de film de juiste drive te pakken heeft - maar iets voor halfweg leef je als kijker helemaal mee met de kluchtige lotgevallen van de hoofdpersonages. Hoewel het in de eerste plaats om te lachen is en alles gebracht wordt met een moddervette knipoog, schuwt cineast Wright de gruwel niet - moorden en sterftes worden met een accuraat oog voor detail in beeld gezet. Het meest op dreef is de film in z’n spetterende en explosieve finale, waarin hij alle registers opentrekt en met een stevige portie ouderwetse cool elke actieliefhebber geeft waar hij recht op heeft: een loeiharde shoot-out. Leuk filmpje.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray