Zoeken

House Of Sand And Fog

  • Cinevision.be/nl quoteert House Of Sand And Fog met een 3/5
  • Regisseur: Vadim Perelman
  • Cast: Ben Kingsley, Jennifer Connelly, Ron Eldard
  • Genre: Drama
  • Duur: 126 minuten
  • Releasedatum: 21-04-2004
  • DVD: 25-01-2005
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "House Of Sand And Fog"

Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) is een Iraanse ex-kolonel, die met zijn vrouw Nadereh (Shohreh Aghdashloo) en kinderen naar de Verenigde Staten trok. Hoewel zijn financiële status naar bankroet neigt, houdt hij voor de buitenwereld de schijn op dat hij een succesvol, rijk en luxueus leventje leidt. Wanneer door een administratieve fout het huis van de ontspoorde Kathy Nicolo (Jennifer Connelly) door de overheid aangeslagen wordt, weet Behrani dit voor een peulschil op de kop te tikken. Kathy is niet zinnens bij de pakken te blijven zitten en wil tot het uiterste gaan om het huis, waar haar vader dertig jaar voor gewerkt heeft, terug te krijgen.

Oekraïens cineast Vadim Perelman levert met het deprimerende, maar erg sterke ‘House Of Sand And Fog’ zijn regiedebuut af. Eveneens produceerde hij zijn film en stond hij in voor het scenario, gebaseerd op de gelijknamige roman van Andre Dubus III. Het welslagen van dit loodzware drama rust vooral op de schouders van de voltallige cast, met een imposante Ben Kingsley op kop. Kingsley werd meer dan terecht genomineerd voor een Oscar en bewijst één van de beste karakteracteurs van zijn generatie te zijn. De scène waarin hij in het ziekenhuis op zoek gaat naar zijn zoontje is een waar pareltje en snijdt door merg en been. Ook Jennifer Connelly komt bijzonder sterk uit de hoek en doet ons haar penibele ‘Hulk’-avontuur maar al te graag door de vingers zien. Haar vertolking doet ook meermaals denken aan haar fenomenale prestatie in ‘Requiem For A Dream’, waar haar personage eveneens het noorden kwijt was. In een bijrol is het ook nog uitkijken naar Ron Eldard, zowaar bekend van ‘Ghost Ship’, en Shohreh Aghdashloo, die misschien wel het meest recht had op het beeldje van beste vrouwelijke bijrol maar Renée Zellweger ermee aan de haal zag gaan.

‘House Of Sand And Fog’ is niet meteen een plezierige film, maar door zijn vakkundige regie, fantastische acteerprestaties en interessant verhaal beslist een kijkbeurt waard!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray