Zoeken

House Of Wax

  • Cinevision.be/nl quoteert House Of Wax met een 3/5
  • Regisseur: Jaume Collet-Serra
  • Cast: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton
  • Genre: Horror
  • Duur: 113 minuten
  • Releasedatum: 25-05-2005
  • DVD: 19-10-2005
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "House Of Wax"

Het regent tegenwoordig horrorremakes in Hollywood; na onder andere ‘The Ring’, ‘The Grudge’ en recentelijk nog ‘The Amityville Horror’ moet ook ‘House Of Wax’ eraan geloven. De griezelklassieker uit de jaren vijftig met ster Vincent Price in de hoofdrol was destijds één van de eerste films in 3D en boogde op een opvallende bijrol van de toenmalig onbekende Charles Bronson. Spaans videoclipfilmer Jaume Collet-Serra zal met z’n nieuwe versie onmogelijk hetzelfde status verwerven, maar ambieert dit ook nergens.

Met ‘House Of Wax’ heeft het horrorgenre er opnieuw een geslaagd broertje bij, dat niet meer wil zijn dan een oervoorspelbare, zij het razend leuk in beeld gebrachte slasher, waarin de verscheidene personages er al vanaf de start om smeken in mootjes gehakt te worden. Hoewel de prent het eerste uur beduidend traag vooruit gaat en rustig de tijd neemt om een stereotiep beeld te schetsen van een hedendaags uitstapje onder tieners, zijn de originele gruwelexploten in de alles verpulverende finale niet te tellen. Collet-Serra verrast de kijker met de meest bloedige moordpartijen - hoofden worden afgehakt, mensen worden doorboord met ijzeren staven, huid wordt losgerukt - en weet dit visueel geweld op een ijzingwekkende, onderkoelde wijze in beeld te brengen dat je als kijker op het puntje van de stoel terechtkomt. De haast vijftien minuten durende brandscène op het einde is dan ook de terechte bekroning van een heerlijk ouderwetse horrorthriller.

In de voornaamste hoofdrollen is het uitkijken naar girl next door Elisha Cuthbert, die het laken opvallend naar haar toetrekt, Chad Michael Murray als haar tegendraadse filmbroer en Brian Van Holt als mysterieuze dorpsbewoner. ‘House Of Wax’ kreeg veel kritiek omwille van de aanwezigheid van de blonde hotelbabe Paris Hilton. Ook al mag zij een schandalig slechte vertolking neerpoten, dit kan niet beletten dat het geestig is haar aan het werk te zien in een dergelijke horrorprent; zeg nu zelf, met haar gebrekkige acteertalent, maar hitsige bimbo-look beschikt ze over alle kwaliteiten van een typische scream queen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray