Zoeken

I Now Pronounce You Chuck And Larry

  • Cinevision.be/nl quoteert I Now Pronounce You Chuck And Larry met een 2/5
  • Regisseur: Dennis Dugan
  • Cast: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel
  • Genre: Komedie
  • Duur: 110 minuten
  • Releasedatum: 29-08-2007
  • DVD: 20-12-2007
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "I Now Pronounce You Chuck And Larry"

‘I Now Pronounce You Chuck And Larry’, de nieuwste mottenballenkomedie met Adam ‘alle mooie vrouwen liggen aan mijn voeten’ Sandler, is een schoolvoorbeeld van hoe een film beïnvloed wordt door het land van herkomst. Bij ons is het homohuwelijk al sinds enige tijd ingeburgerd, maar in Amerika blijkt het toch nog een heet hangijzer. Oké, aan de andere kant van de Altantische Oceaan zijn ze doorheen de jaren altijd een pak preutser geweest, maar of een doldwaze familiekomedie plotseling het Amerikaanse gedachtegoed drastisch zal doen veranderen, is wel zeer de vraag.

Eigenlijk is ‘I Now Pronounce You Chuck And Larry’ - gelukkig kost het ons geen inkt om deze titel ad nauseum te herhalen - een vreemde film. Enerzijds passeren namelijk alle clichés over homo’s die je kan bedenken de revue en toch wil de prent er tegelijkertijd een lans voor breken en een oproep doen dat iedereen gelijkwaardig is en dat iedereen vrij moet zijn in zijn seksuele geaardheid. Wat is dan eigenlijk het doel van deze film? Wel, we vragen het ons eerlijk gezegd ook een beetje af, maar waarschijnlijk denken we er iets te diep over na. Uiteindelijk is dit ouderwetse lolbroekerij voor het hele gezin, waarin de weinig subtiele grappen en de moraliserende vingertjes elkaar in sneltempo opvolgen. Het is niet zozeer dat er iets schort aan de boodschap, maar eerder dat ze haaks staat op de vulgariteiten die de film tot dan toe etaleerde.

De plot is even simpel als banaal. Larry (Kevin James), een brandweerman die er vanuit financieel oogpunt goed aan zou doen om opnieuw in het huwelijksbootje te stappen, wil de toekomst van z’n kinderen veilig stellen mocht er hem iets overkomen en vraagt z'n collega Chuck (Adam Sandler) om met hem te ‘trouwen’. Niet echt, natuurlijk, maar wel om de belastingen op te lichten en aldus toch aan de centen te komen die hem initieel ook toebehoren. Chuck is een echte ladies man en wil liever niet door het leven gaan met dergelijke reputatie, maar hij stemt toch toe om z’n beste vriend een plezier te doen. Alleen jammer voor hem dat ze uitgroeien tot een voorbeeld voor de homogemeenschap.

Adam Sandler en Kevin James zijn prima op elkaar ingespeeld, maar het genoegzame ons-kent-ons-sfeertje mist een beetje z'n werking op het publiek. Je merkt dat de twee de beste buddy's zijn, maar de voeling met hun personages blijft uit. Jessica Biel is eigenlijk nog het best als advocate annex love interest, al heeft ook zij al betere dingen gedaan in haar carrière. Zoals een typische Sandler-film is het ook nu weer uitkijken naar de cameo’s: dit keer spotten we onder andere Steve Buscemi (in een iets grotere bijrol), David Spade en de immer aanwezige Rob Schneider. ‘I Now Pronounce You Chuck And Larry’ doet je een paar keer grinniken en verkondigt al bij al een mooie boodschap, maar de manier waarop is zo belegen dat je er een schmaltzerige nasmaak aan overhoudt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray