Zoeken

I Was A Male War Bride

  • Cinevision.be/nl quoteert I Was A Male War Bride met een 3/5
  • Regisseur: Howard Hawks
  • Cast: Cary Grant, Ann Sheridan
  • Genre: Oorlogskomedie
  • Duur: 100 minuten
  • Releasedatum DVD: 26-04-2005
  • Distributeur DVD: Lumière
Bekijk de cover van de film "I Was A Male War Bride"

Wanneer de Franse legerofficier Henri Rochard (Cary Grant) tijdens een missie moet samenwerken met de Amerikaanse luitenante Catherine Gates (Ann Sheridan) in het naoorlogse Duitsland, worden ze hopeloos verliefd en staan ze aan het begin van een succesvolle relatie. Alles lijkt te mooi om waar te zijn en voor ze het weten zijn ze een getrouwd koppel. Maar net na hun huwelijk moet Catherine op haar eentje terugkeren naar de Verenigde Staten. De enige manier voor vreemdelingen om de Verenigde Staten binnen te raken is vermomd als oorlogsbruid. Er zit voor Rochard niets anders op dan het spelletje mee te spelen wil hij opnieuw verenigd worden met z’n kersverse echtgenote.

‘I Was A Male War Bride’ was reeds de vierde samenwerking tussen topregisseur Howard Hawks en megaster Cary Grant na aangename komedies als ‘Bringing Up Baby’ en ‘His Girl Friday’. Net als die twee films, behoort ook ‘I Was A Male War Bride’ tot het klassieke screwball-genre, waarin humor met een vette knipoog verwerkt zit in een met romantische zijsprongen gelardeerde komedie. De prent bulkt zowel van de verbale als visuele humor; de verschillende discussies tussen hoofdrolspelers Grant en Sheridan werken duchtig op de lachspieren, terwijl Grants fysieke fratsen eveneens een glimlach op ons gelaat weten te toveren. Dat het verhaaltje er eentje van dertien in een dozijn is, zien we dan ook maar graag door de vingers. Howard Hawks bewijst zich bovendien een prima organisator van al deze hilariteit, want z’n regie is rechtlijnig, nergens geforceerd en vooral to the point.

‘I Was A Male War Bride’ is geen hoogvlieger, maar voor zij die houden van een goed geacteerde en bovenal grappige, romantische oorlogskomedie biedt deze prent anderhalf uur prima entertainment!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray