Zoeken

In Her Shoes

  • Cinevision.be/nl quoteert In Her Shoes met een 3/5
  • Regisseur: Curtis Hanson
  • Cast: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine
  • Genre: Tragikomedie
  • Duur: 130 minuten
  • Releasedatum: 23-11-2005
  • DVD: 26-04-2006
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "In Her Shoes"

Curtis Hanson heeft er tot op heden al een erg wisselvallige carrière opzitten; gedrochten als ‘The Hand That Rocks The Cradle’ of ‘The River Wild’ proberen we immers al jaren uit ons geheugen te bannen. Maar daartegenover staan ‘LA Confidential’ en ‘Wonder Boys’, twee onbetwistbare meesterwerken die niet alleen het vakmanschap van Hanson bewijzen, maar ook z’n neus voor wonderbaarlijk sterke verhalen. Met ‘In Her Shoes’ bewandelt hij opnieuw het tragikomische pad.

De werkloze mannenverslindster Maggie (Cameron Diaz) en advocate Rose (Toni Collette) lijken wel absolute tegenpolen, maar toch zijn ze in werkelijkheid twee onafscheidelijke zussen. Ook al maken ze geregeld ruzie, steeds weer blijken ze hun plooien te kunnen gladstrijken. Tot Maggie op een keer te ver gaat en door haar zuster aan de deur gezet wordt. Maggie besluit haar grootmoeder Ella (Shirley MacLaine) op te zoeken in Miami en aldaar tot rust te komen.

‘In Her Shoes’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennifer Weiner, biedt perspectief tot een heerlijk melancholische tragikomedie, maar uiteindelijk reikt deze prent niet verder dan een ietwat doordeweeks melodrama, waarin de kijkers vooral aangezet worden tot het bovenhalen van hun zakdoek. Op z’n beste momenten sijpelt het talent van cineast Curtis Hanson nog eventjes door, maar over het algemeen blijft ‘In Her Shoes’ steken in de conventionaliteit van het genre. Begrijp ons niet verkeerd, ‘In Her Shoes’ is geen slechte film. Verschillende grappen zijn best geslaagd en af en toe bevat de prent beslist rake observaties over een krakkemikkige relatie tussen twee onafscheidelijke zussen. De eerste driekwartier zijn ongemeen sterk, maar dan ondergaat de film een veel te lang dipje. Het zijn vooral het gros van de scènes in Miami, die de film doen stokken en waar het verhaal eigenlijk al vertelt lijkt.

Cameron Diaz is echter een revelatie. De filmdiva heeft reeds eerder wel eens in goede films gespeeld, maar in ‘In Her Shoes’ lijkt ze voor één van de weinige keren echt te acteren, zonder een beroep te doen op haar traditionele gegiechel. Van Toni Collette wisten we al langer dat ze over heel wat talent beschikt en dat bewijst ze ook in deze prent opnieuw. Verder is er het weerzien met Shirley MacLaine, die zich maar op matige wijze van haar taak kwijt en veeleer vervalt in ouderdomsgeneuzel dan in opmerkelijk acteren. ‘In Her Shoes’ heeft het potentieel van een instantklassieker, maar het enige wat eruit komt is een stereotiepe, edoch geslaagde tragikomedie.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray