Zoeken

Intermission

  • Cinevision.be/nl quoteert Intermission met een 4/5
  • Regisseur: John Crowley
  • Cast: Cillian Murphy, Kelly MacDonald, Colm Meany, Colin Farrell
  • Genre: Misdaadkomedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 02-06-2004
  • DVD: 09-01-2007
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Intermission"

‘Intermission’ vertelt het verhaal van een dozijn karakters in een Iers stadje. Wanneer John (Cillian Murphy) besluit een tijdje afstand te nemen van z’n vriendin Deirdre (Kelly MacDonald) om haar op de proef te stellen, is hij onthutst als blijkt dat ze na amper enkele weken samenhokt met een bankmanager van midden in de veertig die nota bene veertien jaar gehuwd is. John gaat er mentaal onderdoor en kan enkel rekenen op de steun van zijn vriend en collega Oscar (David Wilmot), die nog steeds geen enkele relatie achter de rug heeft en hoopt zich ooit seksueel te kunnen ontplooien. Terwijl Oscar op amoureus vlak duidelijke vorderingen boekt, besluit John samen te klitten met Mick (Brian O’Byrne), een ontslagen buschauffeur, en Lehiff (Colin Farrell), een kleine crimineel voortdurend op de hielen gezeten door Jerry (Colm Meany), een harde, mediageile detective.

‘Intermission’ is het regiedebuut van Iers theaterregisseur John Crowley. Crowley’s regie is ad rem, virtuoos en vooral snel en flitsend. De film bevat maar weinig rustpunten, maar voelt ook nergens geforceerd aan. Naast een sterke regie, pakt deze prent ook uit met een indrukwekkend scenario, neergepend door Crowley’s vriend-collega en tevens debutant Mark O’Rowe. De dialogen zijn to the point, geslepen en erg geestig. De verschillende plotwendingen en de manier waarop de verschillende personages met elkaar in contact komen getuigen van waar vakmanschap en maken van ‘Intermission’ een goed doorwrochte film. Het verhaal zelf houdt het midden tussen een flamboyante misdaadfilm en een romantische komedie, waarin de karakters geen eendimensionale hopeloze zielen zijn, maar uitgewerkte mensen van vlees en bloed.

De vertolkingen zijn van erg hoog niveau. Niet alleen toont deze film ons een heerlijk freakende Colin Farrell (voor de gelegenheid teruggekeerd naar zijn geboorteland!), ook is er de opvallende aanwezigheid van Cillian Murphy en een erg geestige Colm Meany. De beste prestaties zijn echter afkomstig van David Wilmot als de onzekere, verlegen Oscar en van Kelly MacDonald als de uitzinnige, maar innemende Deirdre. Bogend op een aangename rocksoundtrack, is ‘Intermission’ een heerlijke, haast hartverwarmende met wolkjes romantiek doorspekte misdaadkomedie. Een aanrader!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray