Zoeken

The Interpreter

  • Cinevision.be/nl quoteert The Interpreter met een 3/5
  • Regisseur: Sydney Pollack
  • Cast: Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener
  • Genre: Thriller
  • Duur: 128 minuten
  • Releasedatum: 01-06-2005
  • DVD: 13-10-2005
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "The Interpreter"

Zes jaar na de intrigerende policier ‘Random Hearts’, neemt acteur-regisseur Sydney Pollack opnieuw plaats in de regiestoel voor de politieke thriller ‘The Interpreter’. Silvia Broome (Nicole Kidman) is een uit Afrika afkomstige tolk, werkzaam bij de Verenigde Naties. Wanneer ze via haar koptelefoon per ongeluk een bericht opvangt dat er een moordaanslag gepland wordt op een voornaam Afrikaans staatshoofd, die binnen een paar dagen de Verenigde Staten zal bezoeken, trekt ze met deze informatie naar de politie. De zaak wordt toevertrouwd aan de mentaal aan de grond zittende Tobin Keller (Sean Penn), wiens voornaamste prioriteit eruit bestaat Silvia te beschermen tegen potentiële aanslagen. Naarmate z’n onderzoek vordert, komt hij erachter dat Silvia misschien wel meer over de hele zaak weet dan ze zelf toegeeft.

Het grootste verwijt dat we ‘The Interpreter’ kunnen maken is misschien dat hij veel te langzaam is. Hoewel hij uitpakt met een goed doorwrocht verhaal en de plot dermate knap uitgewerkt is, bevat de prent jammer genoeg een boel kabbelende, overbodige scènes, die ervoor zorgen dat we als kijker nooit op het puntje van onze stoel terechtkomen. Na elke spannende achtervolging of nieuwe plottwist, bouwt Pollack sowieso een rustmoment in, waarin de protagonisten allerlei gesprekken over triviale, verwaarloosbare zaken voeren. En hoewel ‘The Interpreter’ een subliem laatste halfuur kent, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat deze film met een iets evenwichtiger tempo een veel straffere thriller had kunnen opleveren. Niettemin bewijst Pollack zich op sommige momenten opnieuw een meester in sfeerschepping (die busscène!) en houdt hij er een erg mooie, edoch sobere fotografie op na.

Nicole Kidman is een voortreffelijke actrice en ook in een dergelijke rol weet ze zich moeiteloos staande te houden. Hoewel haar personage soms op het randje van de geloofwaardigheid balanceert, weet Kidman er door haar naturelle vertolking doorgaans een positieve draai aan te geven. Ze krijgt prima weerwerk van een steevast op niveau presterende Sean Penn en een verrassende Catherine Keener. ‘The Interpreter’ is een goede film, maar had met een kordatere montage een hele goede kunnen zijn.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray