Zoeken

Interview

  • Cinevision.be/nl quoteert Interview met een 2/5
  • Regisseur: Steve Buscemi
  • Cast: Steve Buscemi, Sienna Miller, Tara Elders
  • Genre: Drama
  • Duur: 83 minuten
  • Releasedatum: 01-08-2007
  • Distributeur: A-Film
Bekijk de cover van de film "Interview"

Het moet zowat de droom zijn van elke (film)journalist. Een tête-à-tête met één van Amerika’s meest begeerde actrices, ofte: een interview dat al snel ontaardt in een nachtelijke tocht vol confessies en persoonlijke gesprekken. Het artikel dat je er uiteindelijk kan uitpuren, staat al snel ondergeschikt aan de ervaring die je eraan overhoudt. Of toch niet? ‘Interview’, gebaseerd op de gelijknamige film van de jammerlijk gestorven Nederlandse filmmaker Theo Van Gogh, flirt op die dunne koord en maakt enkele rake kanttekeningen bij het (on)professionalisme van een reporter - is hij wie hij beweert en kan je hem wel vertrouwen? - en de snedigheid (of moeten we zeggen: uitgekooktheid) van een geïnterviewde ster.

Op papier is het verhaaltje natuurlijk flinterdun - een politieke journalist moet een bekende actrice interviewen, maar wil veel liever een conflict in Washington coveren - maar toch bouwen Buscemi en co voldoende weerhaakjes in om de kijker aan het scherm te kluisteren. De film wordt uitstekend opgebouwd en vanaf de eerste tonen leef je mee met de lotgevallen van de twee hoofdpersonages. Het probleem schuilt hem echter in wat er gezegd wordt. Dat het allemaal niet even boeiend is, willen we graag door de vingers zien - geloof ons: na een fles whisky zijn wij ook niet altijd even helder en durven we ook de meest oninteressante nonsens uitkranen - maar dat een prima en subtiel opgebouwd drama als ‘Interview’ uiteindelijk ook teert op een nogal gemakzuchtige twist vinden we onvergeeflijk. Pas op: we zeggen niet dat je hem niet stilletjes voelt aankomen, maar toch hoop je dat de makers zich dit keer niet laten verleiden tot dergelijke gemakkelijkheidsoplossing. Misschien hadden de scenaristen hun verhaal beter laten uitbollen op het elan waarop ze vertrokken waren.

Maar goed, dat zijn zaken waar je cineast Buscemi - niet alleen een steengoed acteur, maar ook een begenadigd filmmaker - niet ten volle van kan beschuldigen; het origineel bewandelde immers een gelijkaardige weg. Gelet op het feit dat deze film zich grotendeels in één kamer afspeelt en er maar twee acteurs het mooie weer maken, is het natuurlijk belangrijk om te beschikken over overtuigende vertolkingen. Buscemi zelf is uitstekend in z’n rol als getormenteerde journalist en ook Sienna Miller brengt het er behoorlijk vanaf. Echte grote acteermomenten zijn schaars - nochtans leent de film er zich wel toe - maar toch voelen hun vertolkingen nooit geforceerd en is de chemie tussen hen voldoende geloofwaardig. ‘Interview’ is - zeker voor z'n schamele 83 minuten - onderhoudend en interessant, maar het blijft zonde dat het scenario niet altijd overtuigt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray